back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο θα προσέλθει αργότερα το πρωί ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου προκειμένου να καταθέσει για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.

Ο κ. Ντογιάκος διενεργεί ο ίδιος προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο που διέρρευσαν, εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Στις 16 Αυγούστου έχει κληθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Να έρθουν όλα στο φως «εδώ και τώρα» ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει ως «αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση» για την κυβέρνηση, το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, να δοθεί ο φάκελος της παρακολούθησής του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

“Δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ζητά να διαβιβαστεί άμεσα «το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Απάντηση στη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι με καθημερινές δηλώσεις του επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου, κοντά σε κατασκηνώσεις.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης στα Κοίνυρα, με τους πολίτες να λαμβάνουν στα κινητά τους μήνυμα από το 112 προκειμένου να κατευθυνθούν προς το λιμάνι.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει συμπαγές δάσος στην περιοχή Λεύκη και είναι ορατή από την παραλία της Ποταμιάς. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τραυματίστηκαν δύο εθελοντές. Επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας. Με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμουν 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στο Σκιστό καθώς και εκείνη στην περιοχή Σπιάντζα Πύργου Ηλείας.

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο 50χρονος που συνελήφθη ως δράστης της επίθεσης της 49χρονης πρώην συζύγου του με χημικό υγρό στην Καλαμάτα. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο. Δέχθηκε την επίθεση την ώρα που πήγαινε να ανοίξει την πόρτα της επιχείρησης όπου εργάζεται, με τον δράστη να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο οποίος στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή ,αλλά λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν οι τοπικές αρχές τη περιοχή γύρω από την αεροπορική βάση Σάκι στη ρωσοκρατούμενη χερσόνησο της Κριμαίας μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες. Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. Οι Ουκρανοί δεν ανέλαβαν την ευθύνη για το συμβάν, ωστόσο σύμβουλος του Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι ενδεχομένως να είναι σαμποτάζ Ουκρανών ανταρτών. Περισσότερα θα μας πει η Αλεξάνδρα Βουδούρη…

Τοξική αμμωνία εκλύθηκε από φλεγόμενο ζυθοποιείο στη διεκδικούμενη περιφέρεια Ντανιέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές φιλορωσικές αυτονομιστικές αρχές. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από πυρά του ουκρανικού Πυροβολικού, ενώ η τοξική αμμωνία που εκλύθηκε σε αέρια μορφή έχει εξαπλωθεί σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων.

Εν τω μεταξύ ο γενικός γραμματέας της ουκρανικής προεδρίας δήλωσε χθες ότι το Κίεβο πρέπει να τελειώσει τον πόλεμο με τη Ρωσία προτού έρθει ο χειμώνας. Σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσε ο Αντρίι Γιέρμακ στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει τις ενεργειακές υποδομές και τα συστήματα θέρμανσης.

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό δεκάδων αλλοδαπών που αγνοούνται, μετά τη χθεσινή βύθιση αλιευτικού νότια της Ρόδου. Το σκάφος μετέφερε δεκάδες μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν από την Τουρκία στην Ιταλία. Έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 60.

Η Γερουσία της Τσεχίας ενέκρινε χθες Τετάρτη, σχεδόν ομόφωνα, την εισδοχή της Σουηδίας στο NATO, ενώ 64 από τους 65 γερουσιαστές ενέκριναν την εισδοχή της Φινλανδίας.

Η δημοτική αρχή της Γιγού, πόλης 1,9 εκατ. κατοίκων, στην ανατολική επαρχία Τζετζιάνγκ της Κίνας, ανακοίνωσε πως επιβάλει από σήμερα νέο τριήμερο lockdown εξαιτίας της επανεμφάνισης εστίας του κορονοϊού καθώς σε ολόκληρη την ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 2.166 κρούσματα Govid 19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Και ο καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια τμήματα αναμένεται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με4 Μποφόρ και στα ανατολικά 5. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

\

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα