back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου, κοντά σε κατασκηνώσεις. Νωρίτερα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκκένωσης για τους κατοίκους στα Κοίνυρα. Τις λεπτομέρειες θα μας δώσει ο Δημήτρης Πέρρος…

Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στο Σχιστό καθώς και εκείνη στην περιοχή Σπιάντζα Πύργου Ηλείας.

Σε 130 φωτιές κλήθηκε η πυροσβεστική να επέμβει το τελευταίο 24ωρο.

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο θα προσέλθει εντός της ημέρας ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου προκειμένου να καταθέσει για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.

Ο κ. Ντογιάκος διενεργεί ο ίδιος προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο που διέρρευσαν, εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Στις 16 Αυγούστου έχει κληθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο 50χρονος που συνελήφθη ως δράστης της επίθεσης της 49χρονης πρώην συζύγου του με χημικό υγρό στην Καλαμάτα. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο. Δέχθηκε την επίθεση την ώρα που πήγαινε να ανοίξει την πόρτα της επιχείρησης όπου εργάζεται, με τον δράστη να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο οποίος στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή ,αλλά λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν οι τοπικές αρχές τη περιοχή γύρω από την αεροπορική βάση Σάκι στη ρωσοκρατούμενη χερσόνησο της Κριμαίας μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες και στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο ενώ άλλοι 13 τραυματίστηκαν. Η Μόσχα ωστόσο δεν έχει διευκρινίσει ακόμη τις αιτίες των εκρήξεων. Το Κίεβο απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη για το συμβάν, αλλά ο σύμβουλος της προεδρίας Ολέξι Αρέστοβιτς πιθανολόγησε ότι προήλθε είτε από ουκρανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, είτε από σαμποτάζ Ουκρανών ανταρτών.

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό δεκάδων αλλοδαπών που αγνοούνται, μετά τη χθεσινή βύθιση αλιευτικού νότια της Ρόδου. Το σκάφος μετέφερε δεκάδες μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν από την Τουρκία στην Ιταλία. Έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 60. Η διαδικασία λήψης καταθέσεων από τους επιζήσαντες προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες του ναυαγίου επρόκειτο να ξεκινήσει χθες το βράδυ στην Κω.

Και ο καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια τμήματα αναμένεται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με4 Μποφόρ και στα ανατολικά 5. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα