back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί συστήνει προς τους πολίτες η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων τις επόμενες τρεις ημέρες. Σύμφωνα με έκτακτο από αύριο Παρασκευή και για όλο το τριήμερο θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Ενισχύθηκαν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στη Θάσο, σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στη Σκάλα Ποταμιάς και μέχρι στιγμής καίει δασική και θαμνώδη έκταση μέσα σε δύσβατη περιοχή. Στην κατάσβεση επιχειρούν και δυνάμεις του Στρατού ενώ από το Λιμεναρχείο Θάσου απαγορεύεται κάθε θαλάσσια δραστηριότητα στην περιοχή.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν και στην περιοχή Πανιπέρι, του Δήμου Μεσσήνης, ανάμεσα στο Καλοχώρι και στην Καστάνια, που καίγεται αγροτοδασική έκταση.

Οριοθετήθηκε εγκαίρως η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στην οδό Σταθοπούλου στον Κορυδαλλό Αττικής πλησίον του όρους Αιγάλεω

Υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία 3 σε Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Βοιωτία, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι Δωδεκάνησα, και στο ανατολικό Αιγαίο σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ.

Στις 31 Οκτωβρίου ξεκινά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 103 νεκρούς. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσουν συνολικά είκοσι ένα άτομα για πλημμεληματικες πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης από υπόχρεο και του εμπρησμού από αμέλεια.

Στο δικαστικό μέγαρο οδηγήθηκε ο 50χρονος ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο της 49χρονης πρώην συζύγου του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών έξω από την εργασία της στη Μεσσήνη. Η γυναίκα κινδυνεύει να χάσει την όρασή της στο δεξί μάτι της.

Άλλα εννέα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των λοιμώξεων σε 48 σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Συνεχίζονται οι έρευνες υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, για δεύτερο 24ωρο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη χθεσινή βύθιση σκάφους που μετέφερε τουλάχιστον 60 μετανάστες. 29 περισυνελλέγησαν σώοι.

Την αποπομπή του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ερμηνεία των δηλώσεων του σύμφωνα με τις οποίες «αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως» και ένας βουλευτής μπορεί να παρακολουθείται. Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής, έφερε ως παράδειγμα, υποθετικά μιλώντας, μουσουλμάνο βουλευτή που δίνει πληροφορίες στην Τουρκία.

Για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, μίλησε στον Αθήνα 984 ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζοντας ότι “είναι αδιανόητο να συζητάμε ότι παρακολουθήθηκε αρχηγός πολιτικού κόμματος για λόγους εθνικής ασφάλειας”.

“Οι παρακολουθήσεις έγιναν με εντολή Μητσοτάκη, με εντολή του πρωθυπουργού φτιάχτηκε αυτό το καθεστώς”, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα σκάνδαλο το οποίο σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου ρίχνει κυβερνήσεις και έτσι πρέπει να γίνεται. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σταθεί στη θέση του» κατέληξε ο κ Ηλιόπουλος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μαντζιος επανέλαβε το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής να έρθει ξανά η υπόθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς τα ερωτήματα «δεν απαντώνται στο αυτί ή σε κλειστούς διαδρόμους και γραφεία».

Για περισσότερες επί τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή απορρήτων στοιχείων που αφορούν την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Ο δημοσιογράφος τόνισε σε δηλώσεις του εξερχόμενος, πως δεν έκανε καμία καταγγελία περί παρακολουθήσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2018 από κάποιον ιδιώτη παρά μόνο ανέφερε πως «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις». Για τις υποκλοπές Κουκάκη – Ανδρουλάκη ο Τάσος Τέλογλου μίλησε για συνδυασμό νόμιμης συνακρόσασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας την Τρίτη 16 Αυγούστου έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκακης για τις καταγγελίες του οποίου διενεργείται ήδη εισαγγελική έρευνα από τον περασμένο Απρίλιο.

Να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις σε βάρος εργαζομένων στο μετρό των Εξαρχείων ζητά με ανακοίνωση της η ΝΔ. “Ο λαλίστατος κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει να πει μια κουβέντα. Είναι υπέρ ή κατά του να δημιουργηθεί σταθμός μετρό στα Εξάρχεια;”, ρωτά στην ανακοίνωσή του κυβερνών κόμμα.

Εν τω μεταξύ σε συλλήψεις μετατράπηκαν μέχρι στιγμής δύο από τις 32 προσαγωγές που έγιναν το πρωί από την πλατεία Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων.

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα εάν αληθεύουν δημοσιεύματα που αναφέρουν εσπευσμένη απόσυρση των ΒΜΡ1 από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προκειμένου να αποσταλούν στην Ουκρανία», αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους οι τομεάρχες Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Εκτός φυλακής, αλλά με ηλεκτρονική επιτήρηση, ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής που είχε ομολογήσει πέρυσι το καλοκαίρι ότι έκλεψε τρεις πίνακες μεγάλης αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012, δύο του Πάμπλο Πικάσο και ένας του Πιτ Μοντριάν. Ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε, δια των συνηγόρων του,

Δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 στέλνει η Ελλάδα στη Γαλλία, έπειτα από σχετικό αίτημα των γαλλικών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας καθώς πλήττεται από μεγάλες δασικές πυρκαγιές, στα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά της. Έμπρακτη συνδρομή προς τη Γαλλία έχουν ήδη προσφέρει η Σουηδία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Ρουμανία και η Αυστρία. Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, 42.000 εκτάρια δασικής έκτασης έχουν καεί από τον Ιούνιο έως σήμερα, ενώ περισσότεροι από 10.000 πυροσβέστες δίνουν αυτή την ώρα τη μάχη της πυρόσβεσης. Ευχαριστήριο μήνυμα Μακρόν.

Βραδιά ευρωπαϊκών παιχνιδιών για τις τρεις ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Μπρατισλάβα την Σλόβαν στις 21:30 για το Europa League, ο Παναθηναϊκός τη Σλάβια στις 20:30 στη Λεωφόρο για το Conference League και ο Άρης για την ίδια διοργάνωση, την Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 21:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η Εθνική μπάσκετ των ανδρών δίνει νέο φιλικό με την Ισπανία στις 20.30 στη Μαδρίτη.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμοί Κελσίου.

33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα