back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται από χθες το βράδυ στη Θάσο. Στη μάχη τις τελευταίες ώρες έχουν μπει και μηχανήματα του Στρατού που ανοίγουν δρόμο στα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από το Λιμεναρχείο Θάσου απαγορεύεται κάθε θαλάσσια δραστηριότητα στην περιοχή.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στη Μεσσηνία, ενώ η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Φθιώτιδα, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Βοιωτία, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι Δωδεκάνησα, και στο ανατολικό Αιγαίο .

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί συστήνει προς τους πολίτες η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ από αύριο και για όλο το τριήμερο θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά.

Την αποπομπή του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ,με αφορμή την ερμηνεία των δηλώσεων του σύμφωνα με τις οποίες «αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως» και ένας βουλευτής μπορεί να παρακολουθείται. Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής, έφερε ως παράδειγμα, υποθετικά μιλώντας, μουσουλμάνο βουλευτή που δίνει πληροφορίες στην Τουρκία.

“Αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτώ” τονίζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ .

Παράλληλα ζητά την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, τη ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας .

Τη τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, καταδίκασε απερίφραστα ο βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ .

Για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, μίλησε στον Αθήνα 984 ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι “είναι αδιανόητο να συζητάμε ότι παρακολουθήθηκε αρχηγός πολιτικού κόμματος για λόγους εθνικής ασφάλειας”.

“Οι παρακολουθήσεις έγιναν με εντολή Μητσοτάκη, με εντολή του πρωθυπουργού φτιάχτηκε αυτό το καθεστώς”, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα σκάνδαλο το οποίο σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου ρίχνει κυβερνήσεις και έτσι πρέπει να γίνεται. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σταθεί στη θέση του» κατέληξε ο κ Ηλιόπουλος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μαντζιος επανέλαβε το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής να έρθει ξανά η υπόθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς τα ερωτήματα «δεν απαντώνται στο αυτί ή σε κλειστούς διαδρόμους και γραφεία».

Για περισσότερες επί τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή απορρήτων στοιχείων που αφορούν την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο, ο δημοσιογράφος- ανέφερε -μεταξύ άλλων -ότι δεν έκανε καμία καταγγελία περί παρακολουθήσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το 2018 από κάποιον ιδιώτη παρά μόνο ανέφερε πως «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις».

Για τις υποκλοπές Κουκάκη – Ανδρουλάκη ο Τάσος Τέλογλου μίλησε για συνδυασμό νόμιμης συνακρόσασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας στις 16 Αυγούστου έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης για τις καταγγελίες του οποίου διενεργείται ήδη εισαγγελική έρευνα από τον περασμένο Απρίλιο.

Γαμπρός πυροβόλησε και σκότωσε το απόγευμα τον 80 πεθερό του, στην αυλή του σπιτιού του στο Αστροχώρι Άρτας . Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του δράστη.

Θύελλα αντιδράσεων στα social media έχει προκαλέσει το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ηλικιωμένη γυναίκα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης να επιτίθεται σε αδέσποτο σκύλο, πετώντας κατά πάνω του το μπαστούνι της, ενώ εκείνος είναι ξαπλωμένος σε πεζοδρόμιο.

Σε βάρος της 75χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ιερατική σχολή στην Καμπούλ, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας εξέχων ιερωμένος των Ταλιμπάν. Η τζιχαντιστική οργάνωση έκανε σχετική ανακοίνωση στο κανάλι της στο Τelegram.

Ο σεΐχης Ραχιμουλάχ Χακάνι, σκοτώθηκε όταν o δράστης της επίθεσης πυροδότησε τα εκρηκτικά που ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα τεχνητό πόδι από πλαστικό, σύμφωνα με αξιωματούχους και πηγές των Ταλιμπάν.

Βραδιά ευρωπαϊκών παιχνιδιών για τις τρεις ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Μπρατισλάβα την Σλόβαν στις 21:30 για το Europa League, ο Παναθηναϊκός τη Σλάβια σε μισή ώρα στη Λεωφόρο για το Conference League και ο Άρης για την ίδια διοργάνωση, την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε μια ώρα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Τέλος η Εθνική μπάσκετ των ανδρών δίνει νέο φιλικό με την Ισπανία σε μισή ώρα στη Μαδρίτη.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα