back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, με την αντιπολίτευση να τις καταδικάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά απ’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου «αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως» και ένας βουλευτής μπορεί να παρακολουθείται. Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής, έφερε ως παράδειγμα, υποθετικά μιλώντας, μουσουλμάνο βουλευτή που δίνει πληροφορίες στην Τουρκία.

“Αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών” τονίζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παράλληλα ζητά την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της

Βουλής, τη ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας .

“Ο βουλευτής της ΝΔ, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την «εθνική ασφάλεια», σχολίασε το ΚΚΕ

Σε διευκρινιστική του δήλωση, ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, κάνει λόγο για «παρερμηνεία» και υποστηρίζει ότι δεν αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των αλλόθρησκων συναδέλφων του.

”Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας” επισημαίνει ο κ. Αθανασίου

Εν τω μεταξύ ,σήμερα κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου ,στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή απορρήτων στοιχείων που αφορούν την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου τόνισε πως δεν έκανε καμία καταγγελία που αφορούσε την παρακολούθηση του πρωθυπουργού, παρά μόνο ανέφερε πως «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις».

Για τις υποκλοπές Κουκάκη – Ανδρουλάκη ο Τάσος Τέλογλου μίλησε για συνδυασμό νόμιμης συνακρόσασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας στις 16 Αυγούστου έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ,για τις καταγγελίες του οποίου διενεργείται ήδ εισαγγελική έρευνα από τον περασμένο Απρίλιο.

«Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού» σχολίασε αμέσως μετά η ΝΔ. «Ο κ. Τέλογλου σήμερα επανέλαβε τα περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ.Μητσοτάκη, όπως και άλλων τηλεφώνων, το 2017-2018. Ακριβώς το ίδιο ανέφερε και σε ανάρτησή του προ ημερών. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον οποίο κατέθεσε σήμερα.” αναφέρει η Πειραιώς.

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου. Επι ποδός ωστόσο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Υψηλός και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Βοιωτία, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι Δωδεκάνησα, και στο ανατολικό Αιγαίο .

Τριήμερο με βροχές , καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις προβλέπει με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. .

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από αύριο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε κεντρική και δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Στερεά.

Τα φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή, ενώ το Δεκαπενταύγουστο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 50χρονος που επιτέθηκε με χημικό υγρό στην πρώην σύζυγό του . Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί το Σάββατο

Υπενθυμίζεται ότι η 49χρονη από την Ανάληψη Μεσσήνης,

μητέρα τεσσάρων παιδιών, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με σοβαρό έγκαυμα στο ένα της μάτι. Οι γιατροί κάνουν αγώνα για να σώσουν την όρασή της.

“Όσοι δεν κατάφεραν να διασωθούν βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο σκάφος, εκτιμούν οι Λιμενικοί, για το χθεσινό ναυάγιο με μετανάστες , νότια της Ρόδου. Ωστόσο δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός τους.

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δύο τρενάκια συγκρούστηκαν σε λούνα παρκ ,στη νότια Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο τρενάκι ακινητοποιήθηκε απότομα και ένα δεύτερο που ακολουθούσε προσέκρουσε σε αυτό. Σε σοβαρή κατάσταση είναι τουλάχιστον δύο από τους τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, μετέδωσε η Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Ημίχρονο αυτή την ώρα στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη να είναι στο 0-0 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στη Λεωφόρο σε εξέλιξη με το δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 1-0 της Σλάβια Πράγας. Σε εξέλιξη το πρώτο ημίχρονο στην Μπρατισλάβα με τον Ολυμπιακό ισόπαλο 0-0 στο παιχνίδι με την Σλόβαν.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα