back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Ηλιόπουλος: Με εντολή Μητσοτάκη οι παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, τέτοιο σκάνδαλο ρίχνει κυβερνήσεις

Διαβάστε επίσης

Βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης των συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε από τον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 9.84, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα-Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος.

«Πρόκειται για ένα σκάνδαλο το οποίο σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, ρίχνει κυβερνήσεις και έτσι πρέπει να γίνεται. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σταθεί στη θέση του», τόνισε, μεταξύ άλλων, συνομιλώντας με τον Γιάννη Λαυράνο και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βγουν όλα στο φως.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο «οι παρακολουθήσεις έχουν γίνει με εντολή Μητσοτάκη», καθώς , όπως είπε, «με δική του εντολή λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο η ΕΥΠ ενώ καταργήθηκε και η θεσμική της υποχρέωση της να ενημερώνει την ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις».

Πρόσθεσε δε ότι: «Είναι αδιανόητο να συζητάμε ότι παρακολουθήθηκε πολιτικός αρχηγός για λόγους εθνικής ασφάλειας. Αυτό ”σπάει” όλο το δημοκρατικό συμβόλαιο που είχε η χώρα στη μεταπολίτευση, δηλαδή ότι ο πολιτικός αντίπαλος δεν είναι εσωτερικός εχθρός. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, φτιάχνεται ένα καθεστώς στο οποίο πολιτικοί αντίπαλοι και δημοσιογράφοι, αντιμετωπίζονται ως εσωτερικοί εχθροί. Είναι ένα σκηνικό βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές σελίδες της εθνικοφροσύνης και του μετεμφυλιακού κράτους. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί. Είναι ξεκάθαρο πια ότι όλα αυτά έχουν γίνει με εντολή Μητσοτάκη».

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι ικανή για τα πάντα», λέγοντας: «Δεν θα μου προκαλέσει καμία εντύπωση αν μάθουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε και μέλη της δικής του κυβέρνησης. Είναι ένας αδίστακτος άνθρωπος».

Αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση σε βασικά ερωτήματα, όπως «ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Δημητριάδη με τους ιδιοκτήτες της Intellexa, της εταιρείας που διανέμει το λογισμικό Predator» και «γιατί δεν έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί της συγκεκριμένης εταιρείας» και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση.

«Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν διαθέτει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση για να σταθεί ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω στη θέση του πρωθυπουργού».

Ερωτηθείς εάν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, απάντησε: «Σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, υπάρχει πάντα και ένα πλαίσιο ελέγχου και κρίσης της Δικαιοσύνης. Μέχρι στιγμής, δεν έχει κινηθεί με τον τρόπο που θα έπρεπε. Αυτή τη στιγμή ο κ. Ντογιάκος δεν διεξάγει έρευνα για την ουσία της υπόθεσης αλλά για το πως έχουν φύγει στη δημοσιότητα ψηφίδες αυτής».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Η ουσία έγκειται στο γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση εισήγαγε την τροπολογία με την οποία καταργείται η συνταγματική υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει ΑΔΑΕ. Έχουμε έναν πρωθυπουργό που με δική του εντολή παρακολουθούνται πολιτικοί αντίπαλοι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα