back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νότια Κορέα: 11 νεκροί στις πλημμύρες των τελευταίων ημερών

Διαβάστε επίσης

Ο απολογισμός των θυμάτων των πλημμυρών που προκάλεσαν βροχοπτώσεις-ρεκόρ στη Νότια Κορέα αναθεωρήθηκε στους 11 νεκρούς, εκ των οποίων έξι στην πρωτεύουσα Σεούλ, ενώ άλλοι οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πάνω από 5.300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι έξι από τους ένδεκα θανάτους και οι τρεις από τους οκτώ αγνοούμενους καταγράφηκαν στη Σεούλ, όπου δρόμοι και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν έπειτα από δύο ημέρες καταρρακτωδών βροχών.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ τόνισε πως πρόκειται για τις πιο σφοδρές βροχοπτώσεις στην πόλη αφότου άρχισαν μετεωρολογικές παρατηρήσεις — πριν από 115 χρόνια.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στις αρχές της εβδομάδας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους με το νερό ως τη μέση και σταθμούς μετρό πλημμυρισμένους.

Η συνοικία Γκάνγκναμ, πλούσια, πυκνοκατοικημένη συνοικία της πρωτεύουσας, επλήγη εν μέρει, με πολλά αυτοκίνητα να παρασύρονται από τα νερά.

Τρία θύματα πέθαναν όταν παγιδεύτηκαν στο ημιυπόγειο διαμέρισμα όπου ζούσαν.

Σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ, επρόκειτο για έφηβο, τη μητέρα και τη θεία του.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για τις επιχειρήσεις διάσωσης, ο πρωθυπουργός Χαν Ντακ-σου δήλωσε ότι οι αρχές τις έχουν πλέον σχεδόν ολοκληρώσει.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα