back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέοι βομβαρδισμοί στην Ζαπορίζια-Αν. Γκουτέρες: Να σταματήσει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή

Διαβάστε επίσης

Νέοι βομβαρδισμοί πυροβολικού στόχευσαν σήμερα την περίμετρο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου την Ευρώπη, δήλωσε φιλορώσος αξιωματούχος των δυνάμεων κατοχής, κατηγορώντας τις δυνάμεις του Κιέβου για τους βομβαρδισμούς.

«Οι μαχητές του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι βομβάρδισαν ξανά τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», δήλωσε στο Telegram ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος της κατοχικής διοίκησης που εγκατέστησαν οι Ρώσοι σε αυτή την περιοχή της νότιας Ουκρανίας.

Η ουκρανική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανέφερε ότι το συγκρότημα όπου στεγάζεται ο πυρηνικός σταθμός βομβαρδίστηκε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις ρωσικές δυνάμεις.

Η Energoatom είπε ότι βομβαρδίστηκε πέντε φορές η περιοχή του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας όπου αποθηκεύονται ραδιενεργά υλικά, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και η κατάσταση στο εργοστάσιο παραμένει υπό έλεγχο.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίσθηκαν κατά την χθεσινή νύκτα στην γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της ζώνης του σταθμού της Ζαπορίζια

Προηγουμένως, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε απευθύνει κάλεσμα για άμεση παύση κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο της Ευρώπης.

«Καλώ τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας να παύσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην άμεση περί τον σταθμό περιοχή και να μην στοχοποιούν τις εγκαταστάσεις του και την γύρω ζώνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το θέμα των βομβαρδισμών κατά του πυρηνικού σταθμού θα βρίσκεται σήμερα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα