back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Π. Γερουλάνος: Αν ο κ. Μητσοτάκης εννοεί την συγγνώμη που ψέλλισε να πάει σε εκλογές χωρίς να είναι υποψήφιος

Διαβάστε επίσης

Αυτό που ξέρουμε αυτή την ώρα είναι ότι το σύστημα Μητσοτάκη ομολόγησε ότι παρακολουθούσε έναν Έλληνα ευρωβουλευτή. Έναν Έλληνα πολιτικό που διεκδικούσε την αρχηγία κόμματος που θα τον αντιπολιτευόταν. Ούτε μας λένε γιατί το έκαναν, ούτε τι θα κάνανε τις πληροφορίες που συγκέντρωναν. Πώς ξέρουμε ότι όλο αυτό δεν έγινε για πολιτική εκμετάλλευση; Είναι φριχτό. Αδιανόητο και μόνο που το συζητάμε, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Libre ο Παύλος Γερουλάνος.

Είναι προς τιμήν του Νίκου Ανδρουλάκη, τόνισε, που δέκα ημέρες πριν έκανε την μηνυτήρια αναφορά και είπε «ως εδώ, όλα στο φως».

Διότι, πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος, η συγκέντρωση εξουσίας δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά κάθε Ελληνίδα και Έλληνα που θέλει να ζει σε μια χώρα ελεύθερη. Που δεν θέλει να φοβάται ποιος τον ακούει. Που δεν θέλει να φοβάται ότι μια μέρα θα χτυπήσει η πόρτα και θα τον ρωτήσουν γιατί είπε κάτι για τον Πρωθυπουργό. Υπό αυτή την έννοια ο κ. Μητσοτάκης δεν χρωστάει μόνο συγνώμη στον κ. Ανδρουλάκη αλλά σε όλο τον Ελληνικό λαό.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις εξελίξεις και αν πείστηκε ότι θα διερευνηθεί το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων τόνισε, ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα και την κοινωνία. Ζει σε ένα δικό του κόσμο που όλα τα καλά τα καρπώνεται ο ίδιος και όλα τα κακά τα χρεώνει σε άλλους.

Οφείλεις να ανοίξεις τα χαρτιά σου διάπλατα. Το «δεν ήξερα» που μας είπε δείχνει ένα Πρωθυπουργό που ή δεν ξέρει τι συμβαίνει στο ίδιο του γραφείο ή λέει ψέματα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, έχει προδώσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και πρέπει να φύγει.

Ερωτηθείς αν βλέπει σύντομα πολιτικές εξελίξεις ο κ. Γερουλάνος τόνισε, ότι με λόγια δεν μπορείς να βγεις από καταστάσεις που μπήκες με τις πράξεις σου. Ούτε συγγνώμη, ούτε παραιτήσεις, ούτε επικοινωνιακή αντεπίθεση αρμόζουν στην περίσταση.

Το ατόπημα του Πρωθυπουργού, τόνισε, ξεπερνάει την πολιτική διαχείριση καθημερινότητας. Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν χαλινάρια στην ανεξέλεγκτη εξουσία και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την αξιοπιστία να τις κάνει.

Αν ο Μητσοτάκης εννοεί την συγνώμη που ψέλλισε, δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, πρέπει να πάει σε εκλογές στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα