back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σάλος με τη δήλωση Αθανασίου για παρακολουθήσεις σε μουσουλμάνους Βουλευτές

Διαβάστε επίσης

Την αποπομπή του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ερμηνεία των δηλώσεων του σύμφωνα με τις οποίες «αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως» και ένας βουλευτής μπορεί να παρακολουθείται.

Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής, έφερε ως παράδειγμα, υποθετικά μιλώντας, μουσουλμάνο βουλευτή που δίνει πληροφορίες στην Τουρκία.

“Αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτώ” τονίζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ .

Παράλληλα ζητά την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, τη ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Την τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, καταδίκασε απερίφραστα ο βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ .

Ο βουλευτής της ΝΔ, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την «εθνική ασφάλεια», σχολίασε το ΚΚΕ

Αθανασίου: Δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου – Παρερμηνεύτηκε η τοποθέτησή μου

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος» τόνισε με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».

ΣΥΡΙΖΑ: Στοχοποίηση Ελλήνων βουλευτών βάσει του θρησκεύματός τους

«Ο κύριος Αθανασίου προσπαθεί μέσα από το γνωστό καταφύγιο της «παρερμηνείας» να αμφισβητήσει αυτό που άκουσαν οι πάντες: τη στοχοποίηση Ελλήνων βουλευτών βάσει του θρησκεύματός τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την οποία απαντάει στις διευκρινιστικές δηλώσεις του κ. Αθανασίου.

«Φαίνεται ότι στη Νέα Δημοκρατία η παραζάλη από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών οδηγεί στα όρια της πολιτικής παραφροσύνης και στην κατασκευή «εσωτερικού εχθρού» εκ του μηδενός.

Τα πράγματα είναι απλά: ο κύριος Αθανασίου αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των Ελλήνων βουλευτών και επιχείρησε να εμφανίσει ως αναγκαίες τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Επαναλαμβάνουμε. Στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή συγκυρία ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να κάνει το ελάχιστο: να αποπέμψει τον κύριο Αθανασίου και να αποδοκιμάσει τις εμπρηστικές του δηλώσεις».

Γιώργος Κατσίγιαννης, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα