back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Κουφώνεται από νωρίς το πρωί η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας αλλά και στα ΚΤΕΛ καθώς φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Μόνο από τον Πειραιά σήμερα έχουν προγραμματιστεί 43 δρομολόγια προς Αργοσαρωνικό και 22 για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο οδικό δίκτυο, σταθμούς λιμάνια και αεροδρόμια, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στις εθνικές οδούς, έχει προγραμματίσει από σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στη Θάσο μετά και την δεύτερη ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες παραμένουν ισχυρές λόγω του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

Υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Βοιωτία, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι Δωδεκάνησα, και στο ανατολικό Αιγαίο .

Τριήμερο με βροχές , καταιγίδες ,που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, προβλέπει -με έκτακτο δελτίο της -η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από σήμερα, οπότε θα υπάρξουν τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ήπειρο, Ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς στο Κεντρικό Ιόνιο, όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενταθούν. Τα φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Δεκαπενταύγουστο.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, με την αντιπολίτευση να τις καταδικάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά απ’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου «αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει, βεβαίως» και ένας βουλευτής μπορεί να παρακολουθείται, φέρνοντας ως παράδειγμα, υποθετικά μιλώντας, μουσουλμάνο βουλευτή που δίνει πληροφορίες στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την «εθνική ασφάλεια», σχολίασε το ΚΚΕ

Την απερίφραστη καταδίκη για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της βουλής εξέφρασαν ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ και ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν.

Σε διευκρινιστική του δήλωση, ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, κάνει λόγο για «παρερμηνεία”, υποστηρίζοντας ότι δεν αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των αλλόθρησκων συναδέλφων του.

Χθες κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή απορρήτων στοιχείων που αφορούν την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Την ερχόμενη Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος έχει καταγγείλει απ’ τον περασμένο Απρίλιο ότι έπεσε θύμα παρακολούθησης.

Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν οι βομβαρδισμοί γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις. Σε χθεσινό μήνυμά του, ο γ.γ. του ΟΗΕ Γκουτέρες κάλεσε τη Ρωσία να επιτρέψει την επίσκεψη επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στις εγκαταστάσεις της Ζαπορίζια, εκτιμώντας ότι η παράδοση του εργοστασίου σε ουκρανικό έλεγχο θα ήταν η ασφαλέστερη επιλογή. Περισσότερα θα μας πει η Αλεξάνδα Βουδούρη…

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Άρτας από το άγριο έγκλημα με καραμπίνα που έγινε στο Αστροχώρι, χθες το απόγευμα με δράστη έναν 29χρονο και θύμα τον 75χρονο πεθερό του. Εντατικές είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του 29χρονου. Χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή περιοχή το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης.

Αύριο θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 50χρονος που επιτέθηκε με χημικό υγρό στην πρώην σύζυγό του και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η 49χρονη από την Ανάληψη Μεσσήνης, μητέρα τεσσάρων παιδιών, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με σοβαρό έγκαυμα στο ένα της μάτι.

Ένοπλος που αποπειράθηκε να διαρρήξει τα γραφεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Σινσινάτι, στην πολιτεία Οχάιο, σκοτώθηκε από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, έπειτα από καταδίωξη που κράτησε ώρες. Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε αφού η έρευνα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας στην κατοικία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα προκάλεσε οργή σε κύκλους της άκρας δεξιάς στη χώρα.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Washington Post χωρίς να τις κατονομάζει η ομοσπονδιακή αστυνομία επιδίωκε να ανακτήσει έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα όταν διεξήγαγε έρευνα στην κατοικία του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πριν από λίγες ημέρες.

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα υποδέχονται απόψε το κοινό κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της σημερινής αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα