back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κουφώνεται από νωρίς το πρωί η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας αλλά και στα ΚΤΕΛ καθώς φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι ενόψει του Δεκαπενταύγουστου με πληρότητα στο 100%. Μόνο από τον Πειραιά σήμερα έχουν προγραμματιστεί 43 δρομολόγια προς Αργοσαρωνικό και 22 για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Σε ισχυρή αστυνομική παρουσία στο οδικό δίκτυο, σταθμούς λιμάνια και αεροδρόμια έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας με έκτακτα μέτρα. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Πέρρος…

Αλλάζει ο καιρός το τριήμερο με βροχές, καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από σήμερα, οπότε θα υπάρξουν τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ήπειρο, Ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς στο Κεντρικό Ιόνιο. Τα φαινόμενα θα κορυφωθούν την Κυριακή. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Δεκαπενταύγουστο.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στη σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου, η οποία κατέστρεψε ένα συμπαγές πευκόδασος 3,5 χιλιάδων στρεμμάτων. Από το πρωί, επιχειρούν μαζί με τις επίγειες δυνάμεις δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, κεντρική και νότια Εύβοια, Βοιωτία, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι Δωδεκάνησα, και στο ανατολικό Αιγαίο .

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, με την αντιπολίτευση να τις καταδικάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά απ’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.

Χθες κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή απορρήτων στοιχείων που αφορούν την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Την ερχόμενη Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν οι επιθέσεις γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Νέοι βομβαρδισμοί πυροβολικού στόχευσαν χθες την περίμετρο του πυρηνικού σταθμού δήλωσε φιλορώσος αξιωματούχος των δυνάμεων κατοχής, κατηγορώντας για τις νέες επιθέσεις τις δυνάμεις το Κίεβο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης ανθρώπων από την περιοχή. Η Ουκρανία έχει προειδοποιήσει τις τελευταίες ημέρες για τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής μεγέθους Τσερνόμπιλ. Δεν εντοπίστηκε καμία διαρροή ραδιενέργειας μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς δήλωσε ένας αξιωματούχος της φιλορωσικής κατοχικής διοίκησης.

Στην παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης πιθανότατα 250 ευρώ, στο τέλος του έτους, με την μορφή κοινωνικού μερίσματος, προσανατολίζεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση, στους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν θα τύχουν αυξήσεων το 2023, λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς. Πρόκειται, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, για περίπου 850.000 μη δικαιούχους αυξήσεων, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι χαμηλοσυνταξιούχοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 800 ευρώ.

Ένοπλος που αποπειράθηκε να διαρρήξει τα γραφεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Σινσινάτι, στην πολιτεία Οχάιο, σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης, έπειτα από καταδίωξη που κράτησε ώρες.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πηγές της Washington Post χωρίς η ομοσπονδιακή αστυνομία επιδίωκε να ανακτήσει έγγραφα τα οποία συνδέονται με τα πυρηνικά όπλα όταν πριν από λίγες ημέρες διεξήγαγε έρευνα στην κατοικία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη Γαλλία. Πυροσβέστες από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες φθάνουν για να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης και να υποστηρίξουν τους 1.100 Γάλλους συναδέλφους τους στην τεράστια φωτιά στο Λαντιρά, όπου ήδη έχουν απανθρακωθεί 140.000 στρέμματα τον Ιούλιο. Παράλληλα σε μεγάλη περίμετρο γύρω από την Οστέν οι φλόγες απανθράκωσαν μέσα σε δυο μέρες 74.000 στρέμματα δασικής έκτασης και ανάγκασαν 10.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κάποιους για δεύτερη φορά μέσα σ’ έναν μήνα.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα