back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένα mobile application για το ηφαίστειο της Νισύρου

Διαβάστε επίσης

Ευρέως χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες της Νισύρου η εφαρμογή για κινητά «Nisyros Volcano app», η  οποία κυκλοφορεί εδώ και δύο μήνες και διατίθεται δωρεάν. Οι χρήστες μέσω της εφαρμογής περιηγούνται ταυτόχρονα ή μη με την ξενάγησή τους, στους κρατήρες του ηφαιστείου μέσα από εντυπωσιακό οπτικοακουστικό υλικό (υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, πανοράματα 360o, λήψεις drone, 2D & 3D ψηφιακούς – διαδραστικούς χάρτες υψηλής ανάλυσης) συνοδευόμενο από επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες για την εξέλιξη και την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Νισύρου. 

«Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δήμου να ενταχθεί το νησί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, όπως επίσης και για την ενημέρωση κατοίκων και τουριστών για το ηφαίστειο», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος. «Αρχές Οκτωβρίου περιμένουμε  να έρθουν στη Νίσυρο οι κριτές της UNESCO για την απόφαση τους. Η ένταξη του Γεωπάρκου της Νισύρου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO  είναι πολύ σημαντική τόσο για την προβολη του τόπου όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος».

Η πρωτότυπη offline ψηφιακή εφαρμογή (Nisyros Volcano app) για κινητά, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νισύρου (ΔΗ.Κ.Ε.Ν.) με την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Φυσικής Γεωγραφίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος (ΕΚΠΑ) και τους συνεργάτες της, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικού Παρασκευή. Ο σύγχρονος και επικαιροποιημένος ψηφιακός οδηγός αναδεικνύει με επιστημονική πληρότητα την περιπατητική διαδρομή στο Λακκί, εστιάζοντας σε τρία σημεία ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας τους υδροθερμικούς κρατήρες.

Η εφαρμογή είναι συμβατή με Android και iOS και  διατίθεται δωρεάν σε Google Play Store και App Store στους ακόλουθους συνδέσμους αντίστοιχα:

https://apps.apple.com/gr/app/nisyros-volcano/id1629036352?l=el

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.econtentsys.nisyros&hl=el 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα