back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ν. Κεραμέως: Στις 12 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία με επιπλέον 8.500 εκπαιδευτικούς

Διαβάστε επίσης

«Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία μας ανοίγουν με την καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των τελευταίων ετών», δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Επίσης όπως ανέφερε ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή. Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε επίσης ότι σήμερα υπογράφεται η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Σε άλλο σημείο η υπουργός Παιδείας, χαρακτήρισε σημαντική καινοτομία την επέκταση του ολοήμερου σχολείου καθώς όπως είπε μόνο για την επέκταση του ωραρίου θα προσληφθούν 3.000 εκπαιδευτικοί.

Τέλος, αναφορικά με την είσοδο στα Πανεπιστήμια με ταυτότητα, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως πρόκειται για βήμα προόδου και ένα βήμα που ήδη έχει δρομολογηθεί καθώς ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη Θεσσαλονίκη και επαφίεται στα ιδρύματα να το προχωρήσουν.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα