back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θ. Κουκάκης: Ούτε ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να ενημερωθεί ότι παρακολουθείται, με τον νόμο που ο ίδιος ψήφισε

Διαβάστε επίσης

O δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ο οποίος βρέθηκε στη δίνη της υπόθεσης των υποκλοπών έχοντας πέσει θύμα παρακολούθησης μέσω των επισυνδέσεων της ΕΥΠ με το λογισμικό predator, πρόκειται να καταθέσει στις 16 Αυγούστου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Μάλιστα, το γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σχολιάζοντας: «Ποτέ δεν είναι αργά».

Εν όψει της κλήσης του ενώπιον του κ. Ντογιάκου, συνομίλησε με τον Γιάννη Λαυράνο στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 9.84 και -μεταξύ άλλων- τόνισε:

«Ακόμα και ο Πρωθυπουργός να είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, λόγω του νόμου που ο ίδιος ψήφισε με μια εκπρόθεσμη τροπολογία ένα βράδυ της 31ης Μαρτίου 2021 και ο οποίος απαγορεύει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να παρέχει οποιαδήποτε ενημέρωση σε κάποιον ο οποίος έχει τεθεί υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφάλειας, δεν θα μπορούσε να του παρασχεθεί πληροφόρηση για τους λόγους για τους οποίους τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Εκεί φτάσαμε. Αυτό είναι φαρσοκωμωδία».

Σύμφωνα με τον Θανάση Κουκάκη «αν η ελληνική κυβέρνηση είχε ψηφίσει την κοινοτική οδηγία περί προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, μια κοινοτική οδηγία η οποία είχε ψηφιστεί από το 2019 και το σύνολο των χωρών της ΕΕ ήταν υποχρεωμένες να την ενσωματώσουν στην εσωτερική έννομη τάξη μέχρι το τέλος του 2021, ο κ. Ντογιάκος θα διενεργούσε έρευνα με εντελώς διαφορετική εντολή».

Ανέφερε επίσης ότι «όταν τον προηγούμενο Μάρτιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας Τσιάρας, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την απειλή προστίμων και κυρώσεων σε βάρος της χώρας μας, έφερε το σχετικό νομοσχέδιο ενσωμάτωσης της οδηγίας στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από κάποιους υπουργούς σχετικά με την παροχή προστασίας σε μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος».

Και πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ ότι ο κ. Ντογιάκος, μέσα από αυτή την έρευνα η οποία μπορεί να είναι περιορισμένη σε αυτή την εντολή, αποσκοπεί στο να αμφισβητηθεί η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Σίγουρα η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να αποθαρρύνει κάποιους ανθρώπους από το να μιλήσουν, βλέποντας πως εξελίσσεται η κατάσταση. Ελπίζω εκείνοι οι οποίοι έρχονται σε εμάς και αποκαλύπτουν πράγματα, να μην διστάσουν να το κάνουν, λόγω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα τονίσω στον κ. Ντογιάκο την προσεχή Τρίτη. Ας αφεθεί η δημοσιογραφία να επιτελέσει ελεύθερα το έργο της».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα