back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Έντεκα σετ διαβαθμισμένων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν χαρακτηριστεί ως «άκρως απόρρητα», κατάσχεσαν οι πράκτορες του FBI που ερεύνησαν την περασμένη Δευτέρα το σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας επίσης ότι είχε λόγους να πιστεύει πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ενδεχομένως να είχε παραβιάσει τον νόμο περί κατασκοπείας. Η αποκάλυψη έγινε μέσω των νομικών εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας τέσσερις ημέρες μετά την έφοδο πρακτόρων του FBI στην κατοικία του Τραμπ. Ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε στη δημοσιότητα το ένταλμα έρευνας και μια απογραφή του υλικού που κατασχέθηκε. Εάν επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις ότι ο Τραμπ διατηρούσε στην κατοχή του «άκρως απόρρητα» έγγραφα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλα νομικά προβλήματα.

Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται και σήμερα η κίνηση στα λιμάνια της χώρας, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου. Αυξητική τάση, αλλά χωρίς προβλήματα, θα παρουσιάσει και σήμερα -σύμφωνα με την Τροχαία-, η κίνηση των οχημάτων στους εθνικούς δρόμους της χώρας. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα.

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους ξέσπασε χθες βράδυ, στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Μέσα σε λίγα λεπτά οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης των Τρικάλων μετατράπηκαν σε ποτάμια. Ισχυρό μπουρίνι έπληξε και τα παράλια της Ηπείρου. Σε επιφυλακή έως και τον Δεκαπενταύγουστο η Θεσσαλονίκη, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν στην πόλη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Φρικιαστική” χαρακτήρισε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, Tζέικ Σάλιβαν, την επίθεση εναντίον του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι. Ο συγγραφέας μαχαιρώθηκε χθες από έναν νεαρό άνδρα, στον λαιμό και στον θώρακα, επί σκηνής, ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. «Προσευχόμαστε όλοι για την ταχεία ανάρρωσή του. Και είμαστε ευγνώμονες στους καλούς πολίτες και στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που του προσέφεραν φροντίδες τόσο άμεσα», σημείωσε ο Σάλιβαν μέσω του Twitter. Ο Σαλμάν Ρούσντι παραμένει διασωληνωμένος, κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι, ενώ έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός του χεριού και στο ήπαρ.

Τραγωδία χθες το απόγευμα στο Χαλάνδρι, όπου ένα κοριτσάκι 8 ετών βρήκε φρικτό θάνατο μέσα σε αυτοκίνητο, πιθανόν από θερμοπληξία , ενώ διατάχτηκε νεκροψία- νεκροτομή, προκειμένου να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια. Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Χαλανδρίου, από το οποίο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, κρατούνται και θα απολογηθούν την Τρίτη.

Μήνυση κατά του αστυνομικού που επιτέθηκε και χτύπησε νοσηλεύτριες στο Νοσοκομείο Λαμίας, κατέθεσε το νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο 44χρονος συνελήφθη με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΡΤ επικοινώνησε με τις νοσηλεύτριες και εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του.

Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στον θαλάσσιο χώρο 87 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Μεθώνης στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική ,που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και πιθανόν να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα