back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα αυξημένη και σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 24 δρομολόγια για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη ενώ ανά μία ώρα αναχωρούν τα πλοία για τον Αργοσαρωνικό.

Αυξητική τάση, αλλά χωρίς προβλήματα, θα παρουσιάσει και σήμερα -σύμφωνα με την Τροχαία-, η κίνηση των οχημάτων στους εθνικούς δρόμους της χώρας. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα.

Μεγάλη αναζωπύρωση από τη νύχτα της πυρκαγιάς στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο. Πριν από λίγο σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Έντεκα σετ διαβαθμισμένων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν χαρακτηριστεί ως «άκρως απόρρητα», κατάσχεσαν οι πράκτορες του FBI από το σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας επίσης ότι είχε λόγους να πιστεύει πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ενδεχομένως να είχε παραβιάσει τον νόμο περί κατασκοπείας. Εάν επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις ότι ο Τραμπ διατηρούσε στην κατοχή του «άκρως απόρρητα» έγγραφα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλα νομικά προβλήματα.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι που μαχαιρώθηκε χθες από έναν νεαρό άνδρα, στον λαιμό και στον θώρακα, επί σκηνής, ενώ συμμετείχε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Ο Σαλμάν Ρούσντι παραμένει διασωληνωμένος, κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα του μάτι, ενώ έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός του χεριού και στο ήπαρ. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ταυτοποίησε τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης και όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον 24χρονο Χάντι Ματάρ, κάτοικο Νιου Τζέρσεϊ.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των γονέων της 8χρονης που βρήκε φρικτό θάνατο μέσα σε αυτοκίνητο στο Χαλάνδρι, πιθανόν από θερμοπληξία. Οι γονείς κρατούνται και θα απολογηθούν την Τρίτη.

Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στον θαλάσσιο χώρο 87 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Μεθώνης στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική ,που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και πιθανόν να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα