back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατη αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Βασίλειο, του δήμου Βιάννου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. ‘’Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή’’ διαβεβαίωσε μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Κρήτη, Γιώργος Τσικαλάς. Τη μάχη της πυρόσβεσης δίνουν 35 πυροσβέστες, με 12 οχήματα δύο πεζοπόρα τμήματα, και δύο ελικόπτερα.

Καλύτερη εικόνα από την αναζωπύρωση της φωτιάς στη Θάσο. Σε πλήρη ύφεση το μέτωπο στα Νεόχτιστα Ασπροπύργου. Για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο σε Κύθηρα, Αττική, Κορινθία, Λακωνία, Δωδεκάνησα, Χανιά και Ρέθυμνο, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

‘’Ο Ταγίπ Ερντογάν επιδεικτικά συγχρωτίζεται με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και συμπεριφέρεται στους εταίρους του στο ΝΑΤΟ ωσάν να ήταν διπλός πράκτορας’’ εκτιμά με άρθρο του το γερμανικό Der Spiegel. Αναφέρει ωστόσο ότι μετά τη διαμεσολάβηση της Άγκυρας για τις εξαγωγές σιτηρών από Ουκρανία και Ρωσία, ο Τούρκος Πρόεδρος κατάφερε να γίνει από ‘’παρίας που ήταν, στη διεθνή πολιτική, περιζήτητος συνομιλητής’’.

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση οδηγείται την Τρίτη ενώπιον του ανακριτή ο 50χρονος που επιτέθηκε με υδροχλωρικό οξύ στην πρώην σύζυγό του, τραυματίζοντάς την βαρύτατα.Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε ο 29χρονος καθ ομολογία δολοφόνος του πεθερού του στο Αστροχώρι Άρτας. Του έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και αυτές της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σε Ψυχιατρική Κλινική Νοσοκομείου της Αθήνας νοσηλεύεται ο 44χρονος ανθυπαστυνόμος, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ, επιτέθηκε σε δύο νοσηλεύτριες, στο νοσοκομείο της Λαμίας, αργά το βράδυ της Πέμπτης. Όπως αναφέρει ο τοπικός τύπος, ο δράστης εξετάστηκε από ψυχιάτρους σε δυο δημόσια νοσοκομεία τα οποία τελικώς αποφάσισαν τον εγκλεισμό του.

Στην Τουρκία εκδόθηκε 35χρονος που είχε ζητήσει άσυλο από τις Σουηδικές αρχές. Η Άγκυρα είχε ζητήσει την έκδοσή του για οικονομικά εγκλήματα, ο ίδιος υποστηρίζει ωστόσο ότι διώκεται γιατί είναι χριστιανός και έχει αρνηθεί την στράτευση. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, σε ερώτηση τηλεοπτικού σταθμού διαβεβαίωσε ότι η έκδοση του Τούρκου πολίτη, ΔΕΝ συνδέεται με τις απειλές της Άγκυρας ότι ‘’θα θέσει βέτο στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εάν δεν εκδοθούν οι ύποπτοι τρομοκράτες που διαμένουν στη χώρα’’.

Διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι μετά τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι, που δέχθηκε χθες σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Δράστης ο 24χρονος, Χάντι Ματάρ, κάτοικος Νιού Τζέρσει. Η ισλαμιστική εφημερίδα Καϊχάν της Τεχεράνης συνεχάρη τον δράστη.

Και ο ΚΑΙΡΟΣ

Για τη συνέχεια της ημέρας, κατά τόπους καταιγίδες και χαλαζόπτωση θα κάνουν την εμφάνισή τους σε Μακεδονία, Θεσσαλία το Ιόνιο και την ανατολική νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν ενώ αύριο θα επεκταθούν στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Στην Αττική

Μικρής διάρκειας τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα. Αύριο, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

26,8 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα