back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σαράντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωροστη χώρα. Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου στον Δήμο Βιάννου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ταυτοποιήθηκε ο υπαίτιος της καταστροφής. Πρόκειται για 70χρονο αγρότη που παρά τις απαγορεύσεις, άναψε φωτιά με καμινέτο σε κτήμα που διατηρεί στην περιοχή.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο αναζοπυρωμένο πύρινο μέτωπο σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή, στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο.

Για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο σε: Κύθηρα, Αττική, Κορινθία, Λακωνία, Δωδεκάνησα, Χανιά και Ρέθυμνο, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας..

Στην Ευρώπη…

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8 από τις 14 κομητείες, ανάμεσά τους και το Λονδίνο, κηρύχθηκαν επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας, ενώ ακόμα δυο αναμένεται να μπουν στην ίδια λίστα αργότερα τον Αύγουστο. Ανησυχητικές προβλέψεις ότι μετά την ξηρασία έπονται καταστροφικές πλημμύρες..

Στη Γαλλία, μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζιρόντ, νέο πύρινο μέτωπο και στην περιοχή Ζυρά. Συνδράμουν Ρουμάνοι και Γερμανοί πυροσβέστες, καθώς και δύο ελληνικά Canadair. Στην Πορτογαλία, περισσότερα από 3.000 στρέμματα εθνικού δρυμού έχουν γίνει στάχτη.

Σοκ και δέος στη θέα χιλιάδων νεκρών ψαριών, στον ποταμό Οντέρ, που διασχίζει Πολωνία και Γερμανία. Δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές αίτιο της τεράστιας αυτής οικολογικής καταστροφής.

Στην ολομέλεια της Βουλής, στην έκτακτη συνεδρίαση της 22ας Αυγούστου, μεταφέρεται η συζήτηση για την νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ

«Δεν πρόκειται απλά για μια δύσκολη εξίσωση. Είναι μια μάχη να συναιρεθεί η τεχνολογία με τη δημοκρατία και η εθνική ασφάλεια με το κράτος δικαίου», γράφει στην «Καθημερινή» για τις παρακολουθήσεις ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και καλεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας να στηρίξει δημιουργικές προτάσεις για τη βελτίωση δομών και διαδικασιών. Διαφορετικά, όπως υπογραμμίζει από τη συζήτηση αυτή κινδυνεύουμε να βγούμε όλοι χαμένοι – και πάνω απ’ όλα η χώρα».

‘’Το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί. Θα φανεί ότι οι “σκοτεινές δυνάμεις” που εμπλέκονται σε μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών δεν είναι κάποια ξένη δύναμη, αλλά το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου» σχολιάζει με ανάρτησή του στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Προφυλακιστέος, χωρίς δικαίωμα εγγύησης κρίθηκε ο 24χρονος Χάντι Ματάρ. Για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού και επίθεση. Σύμφωνα με το αμερικανικό NBC ο δράστης φέρεται ως συμπαθών του σιιτικού εξτρεμισμού και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού, σε γηροκομείο της Ξάνθης. Από χθες συνολικά διαγνώστηκαν 46 θετικά κρούσματα. Κατέληξε ηλικιωμένη τρόφιμος του ιδρύματος.

Και ο ΚΑΙΡΟΣ

Καταιγίδες και χαλαζόπτωση αναμένονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Θράκη καθώς και στα νησιά Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση..

Στην Αττική

Αύριο, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

27,6 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα