back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε χθες τα ξημερώματα στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα. Σε στάχτη όμως μετατράπηκε το μοναδικό ελατοδάσος του νησιού.

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου στον Δήμο Βιάννου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ταυτοποιήθηκε ο υπαίτιος της φωτιάς. Πρόκειται για 70χρονο αγρότη, ο οποίος φέρεται να έκανε αγροτικές εργασίες και με ένα καμινέτο έβαλε κατά λάθος φωτιά.

Για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα σε: Κύθηρα, Αττική, Κορινθία, Λακωνία, Δωδεκάνησα, Χανιά και Ρέθυμνο, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην Ευρώπη μαίνονται οι πυρκαγιές σε Γαλλία και Πορτογαλία. 500.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη στη Γαλλία. Καταστράφηκε το 15% του εθνικού πάρκου Σερα Ντα Εστέλα στην Πορτογαλία. Μεγάλες πυρκαγιές και στην Ισπανία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8 από τις 14 κομητείες, ανάμεσά τους και το Λονδίνο, κηρύχθηκαν επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας, ενώ ακόμα δυο αναμένεται να μπουν στην ίδια λίστα .. Ήδη πολλοί δήμοι έχουν επιβάλλει περιορισμούς στην κατανάλωση νερού, ενώ πολλές αλυσίδες super market θέτουν όριο τα πέντε μπουκάλια ανά πελάτη για την αγορά εμφιαλωμένου νερού. Ανησυχητικές προβλέψεις ότι μετά την ξηρασία έπονται πλημμύρες, οι οποίες εξαιτίας της σφοδρότητας τους θα προκαλέσουν μεγάλης κλίμακας καταστροφές..

Στη Γερμανία, σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται η στάθμη του ποταμού Ρήνου. Τραγικές συνέπειες σε γεωργία, μεταφορές με ποταμόπλοια και υδροηλεκτρική ενέργεια. Προβλήματα και στον Δούναβη..

Εντείνονται οι ανησυχίες για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, καθώς υδροηλεκτρικοί σταθμοί, πυρηνικοί αντιδραστήρες και ηλιακά πάνελ δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα.

Έντονος προβληματισμός για τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον ποταμό Οντέρ, που διασχίζει Πολωνία και Γερμανία.

Οι θάνατοι εξαιτίας της θερμικής καταπόνησης ενδέχεται να διπλασιαστούν ή και να τριπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποιούν οι ειδικοί..

Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις η Άγκυρα. Μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, περί προάσπισης των συμφερόντων της ‘’γαλάζιας πατρίδας’’ και τον δήθεν επεκτατισμό της Ελλάδας, σειρά πήρε ο Ταγίπ Ερντογάν.. «Ανοίγοντας ξανά την Αγία Σοφία ως χώρο λατρείας, προστατεύσαμε την κληρονομιά της κατάκτησης και του νικηφόρου διοικητή της, Μωάμεθ του Πορθητή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Η Αθήνα δεν πρόκειται να πέσει στην τουρκική παγίδα της προσχεδιασμένης όξυνσης της έντασης», διεμήνυσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρότερες από ποτέ».

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση οδηγείται την Τρίτη ενώπιον του ανακριτή ο 50χρονος που επιτέθηκε με υδροχλωρικό οξύ στην πρώην σύζυγό του, τραυματίζοντάς την βαρύτατα.

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε ο 29χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος του πεθερού του στο Αστροχώρι Άρτας. Του έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και αυτές της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Προφυλακιστέος, χωρίς δικαίωμα εγγύησης κρίθηκε ο 24χρονος Χάντι Ματάρ. Για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού και επίθεση.

Και ο ΚΑΙΡΟΣ

Καταιγίδες και χαλαζόπτωση αναμένονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Θράκη καθώς και στα νησιά Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους.

Στην Αττική

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

23.5 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα