back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ακραίες καταστάσεις βιώνει η Ευρώπη ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης. Στη Βρετανία, πολίτες πανικόβλητοι εξαφανίζουν τα νερά από τα ράφια των σούπερ μάρκετ μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πρωτοφανούς ξηρασίας, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται καταστροφικές πλημμύρες από σφοδρές βροχοπτώσεις στη χώρα. Στη Γερμανία, το επίπεδο στάθμης του ποταμού Ρήνου είναι τόσο χαμηλό, όπου δεν μπορούν να διέλθουν πλοία . Προβλήματα και στον Δούναβη.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που αναζωπυρώθηκε χθες τα ξημερώματα στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα.

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου στον Δήμο Βιάννου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ταυτοποιήθηκε ο υπαίτιος της φωτιάς. Πρόκειται για 70χρονο αγρότη, ο οποίος φέρεται να έκανε αγροτικές εργασίες.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.24 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 27 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σάμου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα τουρκικά παράλια.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τη “βάναυση επίθεση” που σημειώθηκε κατά του Βρετανοαμερικανού συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Νέα Υόρκη. Ο Μπάιντεν, σε δήλωσή του, χαιρετίζει τον Ρούσντι για την άρνησή του “να εκφοβιστεί ή να φιμωθεί” και κάλεσε “όλους τους Αμερικανούς και τους λαούς όλου του κόσμου να προσευχηθούν για την υγεία του και την ανάρρωσή του”. Στο μεταξύ προφυλακιστέος, χωρίς δικαίωμα εγγύησης κρίθηκε ο 24χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης Χάντι Ματάρ.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε χθες το βράδυ τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις στην πυρηνική βιομηχανία της Ρωσίας, εν μέσω της ανταλλαγής κατηγοριών ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα για τις επιθέσεις στον ουκρανικό πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Η Ρωσία χρησιμοποιεί το εργοστάσιο αυτό στη νότια Ουκρανία για να τρομοκρατήσει τον κόσμο και να εκβιάσει την ουκρανική πολιτική ηγεσία και όλο τον πλανήτη, είπε ο Ζελένσκι.

Επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία σε κινητοποίηση για το κλίμα στο Αμβούργο. Σύμφωνα με την αστυνομία, διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει τη γέφυρα Κάτβικ επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού. Αστυνομικοί αντέδρασαν κάνοντας με τη σειρά τους χρήση σπρέι πιπεριού, ροπάλων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους. Εκπρόσωπος των οργανωτών της διαδήλωσης χαρακτήρισε τα επεισόδια «νέα κορύφωση της αστυνομικής βίας».

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, σε επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον λεωφορείου νωρίς σήμερα στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, κοντά στον Τάφο του Δαυίδ, ανακοίνωσαν η αστυνομία και υπηρεσία άμεσης βοήθειας. Αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο και αναζητούν ύποπτο που τράπηκε σε φυγή», ανέφερε η αστυνομία του Ισραήλ.

Και ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν χαλαζοπτώσεις.

Στην Αττική

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

25 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα