back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Με μήνυμά του στο τουίτερ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης τιμά την μαύρη επέτειο από την δεύτερη εισβολή στην Κύπρο.. «48 χρόνια που η Τουρκία και οι εδώ εγκάθετοι της επιμένουν στην κατοχή και την καταπάτηση των δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και την επιθυμία τους να ζήσουν σε μια ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα και επανενωμένη πατρίδα» έγραψε χαρακτηριστικά..

Μήνυμα και από τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας: ”Το κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα κατοχής’’ αναφέρει ο Νίκος Δένδιας, διαμηνύει ότι η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ δεσμεύεται ότι η Αθήνα ‘’θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου για την επίτευξη της μόνης λύσης .. τη Δικοινοτική – Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας’’.

‘’Το 36,2% του νησιού παραμένει κατεχόμενο. Η εθνική αυτή πληγή μένει ακόμη ανοικτή. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα τουρκικά τετελεσμένα διεκδικώντας λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα’’ ανέφερε για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα αλλαγής, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος .

Τραγωδία στην Αίγυπτο με τουλάχιστον 41ναν νεκρούς και 45 τραυματίες από τη φωτιά που ξέσπασε -πιθανότατα από βραχυκύκλωμα- στο εσωτερικό Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πόλη της Γκίζας. Στο χώρο βρισκόντουσαν τουλάχιστον 5.000 πιστοί, επικράτησε πανικός, με συνέπεια πολλά θύματα και τραυματίες να ποδοπατηθούν.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων.

‘Η Ελλάδα στέκεται με πλήρη αλληλεγγύη στο φίλο λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου’’ έγραψε στο τουίτερ ο Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών.

Στην Τήνο θα μεταβεί αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού, του καταδρομικού «Έλλη».

Στο μικροσκόπιο των αρχών η χθεσινή έφοδος με αυτοκίνητο ενός 34χρονου άνδρα σε κατάσταση αμόκ και υπό την επήρεια ουσιών, στο πάρκινγκ του Εφετείου. Στο αυτοκίνητο του δράστη εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, καθώς και ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ, ενώ κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμη 300.000 χιλιάδες!

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Οινόφυτα Βοιωτίας, σε περιοχήΕξαιτίας του πυκνού καπνού και για προληπτικούς λόγους έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων από το ύψος της Τανάγρας. Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από την τεράστια έκρηξη στην κεντρική αγορά της πρωτεύουσας Γερεβάν της Αρμενίας, πιθανότατα από ισχυρή έκρηξη, σε τριώροφη αποθήκη πυροτεχνημάτων η οποία και κατέρρευσε.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Σάρωσαν τα μετάλλια οι αθλητές μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας του Μονάχου: Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησε το χρυσό στο σκιφ ελαφρών βαρών. Ο Στέφανος Ντούσκος φόρεσε στο στήθος το ασημένιο στο μονό σκιφ.

Δευτερ-αθλήτριες Ευρώπης στις γυναίκες αναδείχθηκαν η Ζωή Φίτσιου στο ελαφρύ σκιφ και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο μονό.

Και ο καιρός..

Γενικά αίθριος, αύριο στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου

28.9 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα