back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Πυργιώτικα Αργολίδας, χωρίς να κινδυνεύουν άμεσα κατοικίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, εκκενώθηκε προληπτικά ένα ξενοδοχείο. Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μεταξύ των οποίων και Νορβηγοί πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Από άκρη σε άκρη γιορτάζει η χώρα την Κοίμηση της Θεοτόκου. “Γιορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη αυτή μέρα για την Ορθοδοξία, προσβλέποντας στην παρηγορητική και εμψυχωτική προστασία της Θεοτόκου”, δήλωσε από την Πάρο η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το πέρας της λειτουργίας στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή. Στην Τήνο βρέθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά και τις εκδηλώσεις για την 82η επέτειο του τορπιλισμού, του καταδρομικού “Έλλη”. “Η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας: “Με πίστη, θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε χαράξει, για μια Ελλάδα της ευημερίας της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής”, τονίζοντας ότι το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα είναι να παραμείνει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος.

Μέρα απαντοχής και ελπίδας χαρακτηρίζει τη σημερινή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο facebook. Συναντήσεις με μέλη της ομογένειας είχε στο Μόντρεαλ του Καναδά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε “εθνικό χρέος να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες τους, ιδιαίτερα στο θέμα της εκπαίδευσης, όπου οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια”.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων έως τις 11:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών.

Στις ΗΠΑ βρίσκεται τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία για συνομιλίες σχετικά με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε προμήθεια και εκσυγχρονισμό των F-16, κατά τις συνομιλίες που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2021. Η συμφωνία των 6 δισ. δολαρίων θα περιλαμβάνει την πώληση 40 F-16 και τον εκσυγχρονισμό 79 πολεμικών αεροσκαφών που έχει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία στο απόθεμά της. “Θα πρέπει να πουλήσουμε τα F-16 στην Τουρκία”, έχει δηλώσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, τυχόν σχετική συμφωνία θα πρέπει να πάρει την έγκριση της αρνητικής σε αυτή, μέχρι τώρα, Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Στο μεταξύ, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών το πρωί χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορoνοϊού προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον, και συγκεκριμένα της Moderna. Η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας χορήγησε άδεια υπό όρους στο εμβόλιο, το οποίο στοχεύει τόσο στο αρχικό στέλεχος του ιού όσο και στο Omicron BA.1. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει η παραλαβή των νέων εμβολίων κατά του κορονοϊού, μεταξύ αυτών και των εισπνεόμενων. Θα είναι πιο ενισχυμένα και θα προστατεύουν τρεις φορές περισσότερο από την εκδήλωση της νόσου, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Στο μεταξύ, αύριο έρχεται στη χώρα μας η πρώτη παρτίδα εμβολίων της ευλογιάς των πιθήκων, και συγκεκριμένα έρχονται 2.800 δόσεις του εμβολίου, για το οποίο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το “πράσινο φως” στις 22 Ιουλίου. Τα εμβόλια αυτά θα χορηγούνται στις στενές επαφές κρουσμάτων, ωστόσο το γενικότερο πλαίσιο θα καθοριστεί αφού πρώτα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Υπενθυμίζεται πως μέχρι πριν από λίγους μήνες, η ευλογιά των πιθήκων περιοριζόταν κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Αφρική, με κάποιες χιλιάδες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ετησίως.

Στη διεθνή επικαιρότητα: “Στο κόκκινο” και πάλι η ένταση στη θάλασσα της Ταϊβάν, αλλά και οι σινορωσικές σχέσεις. Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα την πραγματοποίηση νέων στρατιωτικών γυμνασίων κοντά στην Ταϊβάν καθώς ομάδα Αμερικανών κοινοβουλευτικών επισκέπτεται το νησί αυτό, που διεκδικεί η Κίνα, και συναντήθηκε με την πρόεδρο Τσάι Ινγκ-Γουέν, παραβιάζοντας, σύμφωνα με το Πεκίνο, την κυριαρχία του.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο Μίλτος Τεντόγλου, με άλμα στα 7 μέτρα και 94 εκατοστά, προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις μήκος, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου, που φιλοξενείται στο Μόναχο.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο, στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί και νότιοι, πρόσκαιρα το απόγευμα έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 36 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα