back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Οριοθετημένη, είναι πλέον ,σύμφωνα με την πυροσβεστική ,η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Πυργιώτικα Αργολίδας. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν, προκειμένου να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο της φωτιάς ήταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές, αλλά δεν τις απείλησε. Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά ένα ξενοδοχείο.

Την Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζει όλη η χώρα. “Προσβλέπουμε στην παρηγορητική και εμψυχωτική προστασία της Θεοτόκου”, δήλωσε από την Πάρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το πέρας της λειτουργίας στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή.

Στην Τήνο βρέθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά και τις εκδηλώσεις για την 82η επέτειο του τορπιλισμού, του καταδρομικού “Έλλη”.

“Η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης , επισημαίνοντας ότι το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα είναι να παραμείνει η ενότητα και η προσήλωση στους μελλοντικούς στόχους.

Μέρα απαντοχής και ελπίδας χαρακτηρίζει τη σημερινή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο facebook.

Συναντήσεις με μέλη της ομογένειας είχε στο Μόντρεαλ του Καναδά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε “εθνικό χρέος να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες τους, ιδιαίτερα στο θέμα της εκπαίδευσης, όπου οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια”.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος μέσω Τwitter. Σημειώνεται ότι ο 60χρονος Μπουρλά έχει κάνει τέσσερις δόσεις εμβολίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον, και συγκεκριμένα της Moderna.

“Τον Σεπτέμβριο θα γίνει η παραλαβή των νέων εμβολίων κατά του κορονοϊού, μεταξύ αυτών και των εισπνεόμενων. Θα είναι πιο ενισχυμένα και θα προστατεύουν τρεις φορές περισσότερο από την εκδήλωση της νόσου”, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αύριο έρχεται στη χώρα μας η πρώτη παρτίδα εμβολίων της ευλογιάς των πιθήκων, και συγκεκριμένα έρχονται 2.800 δόσεις του εμβολίου, για το οποίο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το “πράσινο φως” στις 22 Ιουλίου. Τα εμβόλια αυτά θα χορηγούνται στις στενές επαφές κρουσμάτων, ωστόσο το γενικότερο πλαίσιο θα καθοριστεί αφού πρώτα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σε επίπεδα προ ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία επιστρέφουν σήμερα οι τιμές πετρελαίου. Συγκεκριμένα, η τιμή του μπρεντ καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 5%, υποχωρώντας κάτω από τα 93 δολάρια, ένα σημείο που είχε να συναντήσει από τα μέσα Φεβρουαρίου. Στα 87,5 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται την ίδια ώρα η τιμή του αμερικανικού αργού.

Στις ΗΠΑ βρίσκεται τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία για συνομιλίες σχετικά με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε προμήθεια και εκσυγχρονισμό των F-16, κατά τις συνομιλίες που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2021. Η συμφωνία των 6 δισ. δολαρίων θα περιλαμβάνει την πώληση 40 F-16 και τον εκσυγχρονισμό 79 πολεμικών αεροσκαφών που έχει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία στο απόθεμά της.

“Θα πρέπει να πουλήσουμε τα F-16 στην Τουρκία”, έχει δηλώσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, τυχόν σχετική συμφωνία θα πρέπει να πάρει την έγκριση της αρνητικής σε αυτή, μέχρι τώρα, Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Στο μεταξύ, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών το πρωί χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, ενώ παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Η Σκοτία έγραψε ιστορία στη δημόσια υγεία ως η πρώτη περιοχή που κατέστησε με νόμο υποχρεωτική την παροχή δωρεάν προϊόντων για την έμμηνο ρύση, σε όλες τις δημόσιες εγκαταστάσεις. Από το 2017, έχουν δαπανηθεί περίπου 27 εκατομμύρια λίρες γι’ αυτόν τον σκοπό.

Νέες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν ,ανακοίνωσε η Κίνα ,καθώς ο πρόεδρος του αυτοδιοικούμενου νησιού συναντήθηκε νωρίτερα με μέλη αντιπροσωπείας του Κογκρέσου των ΗΠΑ , εξέλιξη που απειλεί να επιτείνει την ένταση μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Πελόζι, που εξόργισε την Κίνα, η οποία και προχώρησε σε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ενθαρρύνουν την ανεξαρτησία του νησιού, μέσω της πώλησης όπλων και των επαφών μεταξύ Αμερικανών αξιωματούχων και της κυβέρνησης της Ταϊβάν.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, με άλμα στα 7 μέτρα και 94 εκατοστά, προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις μήκος, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου, που φιλοξενείται στο Μόναχο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου

28 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα