back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Με τον χειμώνα να αναμένεται ιδιαίτερα «σκληρός» στη Γερμανία ,καθώς η απρόσκοπτη παροχή φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom έχει τεθεί υπό αμφιβολία, το υπουργείο Οικονομίας της χώρας ανακοίνωσε ότι από την 1η Οκτωβρίου η κιλοβατώρα θα είναι αυξημένη κατά 2,419 σεντς για οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες, λόγω της λεγόμενης «εισφοράς φυσικού αερίου».

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε εκ νέου σήμερα τους πολίτες ότι η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει όλους όσοι έχουν ανάγκη.

«Οι τιμές θα αυξηθούν. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αλλά με 39 δισεκατομμύρια ευρώ ανακουφίζουμε ήδη τους πολίτες. Και ετοιμάζουμε και νέο πακέτο ελάφρυνσης. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του στο υψηλότερο κόστος», έγραψε στο Twitter ο Ολαφ Σολτς.

Την ίδια ώρα,

Σε επίπεδα προ ρωσικής εισβολής επιστρέφουν οι τιμές πετρελαίου. Συγκεκριμένα, η τιμή του μπρέντ καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 5%, υποχωρώντας κάτω από τα 93 δολάρια, ένα σημείο που είχε να συναντήσει από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Στα 87,5 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του αμερικανικού αργού.

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, που τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού και αποτέλεσε στόχο νέων βομβαρδισμών, για τους οποίους αλληλοκατηγορούνται η Ρωσία και η Ουκρανία.

Στις ΗΠΑ μετέβη η τεχνική αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας για συνομιλίες σχετικά με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Αγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από τις ΗΠΑ την προμήθεια των F-16 κατά τις συνομιλίες που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2021, ωστόσο, τον Ιούλιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με νομοθεσία που ενέκρινε μπλόκαρε το σχέδιο πώλησης .

Στο μεταξύ, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν το πρωί στο FIR Αθηνών , χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, ενώ παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά .

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον, και συγκεκριμένα της Moderna.

Αύριο έρχεται στη χώρα μας η πρώτη παρτίδα εμβολίων της ευλογιάς των πιθήκων, και συγκεκριμένα έρχονται 2.800 δόσεις του εμβολίου, για το οποίο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το “πράσινο φως” στις 22 Ιουλίου. Τα εμβόλια αυτά θα χορηγούνται στις στενές επαφές κρουσμάτων, ωστόσο το γενικότερο πλαίσιο θα καθοριστεί αφού πρώτα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ο θρύλος του ιταλικού σινεμά, η 95 χρονη Τζίνα Λολομπρίτζιτα, ανακοίνωσε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere della Sera ότι θα είναι υποψήφια στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας, στις 25 Σεπτεμβρίου, επειδή ,”έχει βαρεθεί τους πολιτικούς που τσακώνονται”.

To πάλαι ποτέ sex symbol του παγκόσμιου σινεμά επιχειρεί να εκλεγεί βουλευτής με το ISP, μια νέα ευρωσκεπτικιστική πολιτική συμμαχία κατά του Μάριο Ντράγκι, που αντιτίθεται στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία και στον «πολεμικό ατλαντισμό».

Ο Απόστολος Χρήστου είναι ο τέταρτος Έλληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης. Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ο αθλητής του Ολυμπιακού νίκησε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ιταλό Τόμας Τσέκον, και με 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και πανελλήνιο ρεκόρ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου

26 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα