back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οριοθετημένη η πυρκαγιά στα Πυργιώτικα Αργολίδας – 51 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Διαβάστε επίσης

Συνολικά 51 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης τους.

Οριοθετημένη είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πυργιώτικα του δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, στις οποίες συμμετέχουν και 14 Νορβηγοί πυροσβέστες, καθώς και 12 οχήματα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, κανένα σπίτι δεν κάηκε από τη φωτιά, ενώ εκκενώθηκε, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ένα μικρό ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου της περιοχής».

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος, «η φωτιά έκαψε ελαιόδεντρα και χωράφια», συμπληρώνοντας ότι «στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι με υψηλή θερμοκρασία».

 

Εν τω μεταξύ, άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικών χώρων πλησίον της οδού Θεσσαλίας στη Δ.Ε. Ραφήνας Αττικής καθώς επίσης  και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Ελάτεια Φθιώτιδας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα