back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στις ΗΠΑ τουρκική αντιπροσωπεία για συνομιλίες σχετικά με τα F-16

Διαβάστε επίσης

Στις ΗΠΑ μετέβη η τεχνική αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας για συνομιλίες σχετικά με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

«Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια και ο εκσυγχρονισμός των F-16 το συντομότερο δυνατό, η τεχνική αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετέβη στις ΗΠΑ για συνομιλίες μετά από πρόσκληση των ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Εν τω μεταξύ, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών το πρωί της Δευτέρας  παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από τις ΗΠΑ την προμήθεια των F-16 κατά τις συνομιλίες που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2021, ωστόσο, τον Ιούλιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με νομοθεσία που ενέκρινε δημιούργησε εμπόδιο στο σχέδιο της πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα