back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Κίνα επιβάλλει κυρώσεις σε 7 αξιωματούχους που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση της Κίνας επέβαλε κυρώσεις σε επτά αξιωματούχους της Ταϊβάν οι οποίοι τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της νήσου, μετέδωσε σήμερα το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι κυρώσεις ακολουθούν την επίσκεψη που έκανε αυτόν τον μήνα η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι στην Ταϊπέι, κίνηση που για το Πεκίνο έστειλε λάθος μήνυμα στις δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν, που η Κίνα θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα στο μέλλον, διά της βίας αν χρειαστεί.

Οι αρχές της Ταϊβάν, που έχει δική της κυβέρνηση, απορρίπτουν την κινεζική θέση.

Ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις από την κινεζική υπηρεσία υποθέσεων της Ταϊβάν, σύμφωνα με το Νέα Κίνα, είναι η Χσιάο Μπι-χιμ, de facto πρεσβεύτρια της νήσου στην Ουάσινγκτον, και ο Ουέλινγκτον Κου, ο γενικός γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας στην Ταϊπέι.

Στο στόχαστρο του Πεκίνου βρίσκονται επίσης πολιτικοί του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (ΔΠΚ).

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε ότι τα πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις —χαρακτηρίζονται «σκληροπυρηνικοί αυτονομιστές»— δεν θα επιτρέπεται να επισκεφθούν την ηπειρωτική Κίνα και τις αυτόνομες περιοχές Χονγκ Κονγκ και Μακάο, ενώ οι εταιρείες και οι επενδυτές που έχουν σχέση μαζί τους δεν θα επιτρέπεται να εισπράττουν κέρδη στην Κίνα.

Τα επτά πρόσωπα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις προστίθεται στον πρωθυπουργό Σου Τσενγκ-τσάνγκ, στον υπουργό Εξωτερικών Τζόζεφ Γου και στον πρόεδρο της Βουλής Γιου Σι-κουν, στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί τιμωρητικά μέτρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα