back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Ειδικό συνεργείο για την περισυλλογή επικίνδυνων υλικών που διαρρέουν στο οδόστρωμα

Διαβάστε επίσης

Στην σύσταση ειδικού συνεργείου συλλογής και διαχείρισης υλικών (λιπαντικά, πετρέλαιο κ.α.) που διαρρέουν στο οδόστρωμα από βλάβες οχημάτων ή τροχαία ατυχήματα, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

Το κατάλληλα εξοπλισμένο συνεργείο θα επεμβαίνει άμεσα, όπου σημειώνονται περιστατικά με διαρροές (πχ. ανατροπή βυτιοφόρου, θραύση δεξαμενής καυσίμου κλπ) και θα προχωρά σε περιβαλλοντική διαχείριση και επεξεργασία των υλικών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της περιφέρειας, περιστατικά με διαρροές λιπαντικών και καυσίμων συμβαίνουν καθημερινά στο οδικό δίκτυο, με συνέπεια, πέραν της επικινδυνότητας για την οδική ασφάλεια, να προκαλούν περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς μέσω της απορροής των όμβριων, καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα και στην τροφική αλυσίδα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι για την περιφέρεια η οδική ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, τονίζοντας: «Με την εφαρμογή στοχευμένων δράσεων και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χρήστες του οδικού δικτύου και το περιβάλλον, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ασφαλείς μετακινήσεις σε όλη την Αττική».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα