back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε εισοδηματικό και ασφαλιστικό γρίφο εξελίσσεται το ζήτημα των μισθών, καθώς -σύμφωνα με ειδικούς- η πολυετής καθήλωσή τους, η ευέλικτη εργασία και η ανεργία στερούν πολύτιμους πόρους από το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ, ένας στους τρεις εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει μηνιαίο μισθό 329 € καθαρά.
Στα 820 € καθαρά περιορίζεται ο μέσος μισθός.
Οι μισθωτοί χάνουν ένα δις € ετησίως από τη στέρηση τριετιών-επιδομάτων που ισχύει από το 2012, ενώ στα 2 δισεκατομμύρια ανέρχονται οι απώλειες για τα ταμεία.

Δεύτερος παράγοντας οικονομικής αιμορραγίας για το ασφαλιστικό σύστημα, είναι η ανεργία, η οποία αν και υποχώρησε στο 12,1% τον Ιούνιο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, πρόσφατη έκθεση αποτυπώνει την σταθερή γήρανση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, σήμερα για κάθε συνταξιούχο αντιστοιχούν 1,6 εργαζόμενοι την στιγμή που για να αποδώσει ομαλά ένα διανεμητικό σύστημα, όπως αυτό που έχει η χώρα μας, απαιτούνται τέσσερις εργαζόμενοι ανά συνταξιούχο.

Πέταξε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο με άλμα 8,52 μέτρα.

O χρυσός Ολυμπιονίκης έκανε το καλύτερο άλμα εις μήκος στον κόσμο φέτος και πέτυχε ρεκόρ αγώνων.

“Έχω στο μυαλό μου τα εννέα μέτρα” δήλωσε, ενώ έδωσε μία υπόσχεση στον εαυτό του ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023: “Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δεν θέλω να μου ξεφύγει. Και δεν θα μου ξεφύγει!” όπως είπε.

«Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα μπροστά στην παγκόσμια αθλητική προσωπικότητά του και την εθνική προσφορά του», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ανάρτησή του.

«Για άλλη μια φορά στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Μίλτο σε ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά!» τονίζει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί ο 65χρονος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τη μεγάλη φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας του απήγγειλε την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Σήμερα απολογείται ο 29χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του πεθερού του στο Αστροχώρι Άρτας.

Περισσότερες από 23.000 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την τροχαία κατά τη διάρκεια εντατικών ελέγχων σε όλη τη χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Πάνω από μισό εκατομμύριο τόνοι σιτηρών εξήχθησαν από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας από τις αρχές Αυγούστου, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 20 εκατ. τόνοι έχουν αποκλειστεί στην Ουκρανία αφότου άρχισε ο πόλεμος.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα το μεγαλόπνοο επενδυτικό του σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη μείωση στις τιμές ορισμένων φαρμάκων και τη θέσπιση ελάχιστου εταιρικού φορολογικού συντελεστή.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ισχυρίστηκε ότι ο νέος νόμος θα έχει αντίθετο αντίκτυπο, θεωρώντας ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά την ώρα που ο πληθωρισμός έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ.

Ένταση στη Γερμανία και θύελλα επικρίσεων προκάλεσε η δήλωση του Μαχμούτ Αμπάς ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει “50 ολοκαυτώματα” με θύματα Παλαιστινίους από το 1947 ως σήμερα. Η αναφορά αυτή του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής έγινε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο, και έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και ΜΜΕ, που επικρίνουν κυρίως το γεγονός ότι ο κ. Σολτς δεν απάντησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά και από τον ίδιο τον καγκελάριο, ο οποίος εξέφρασε αργότερα τον εκνευρισμό του.

Τουλάχιστον 75 νεκροί στο Σουδάν από την έναρξη της περιόδου των βροχών τον Μάιο. Δεκάδες χιλιάδες κατοικίες υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς εξαιτίας των πλημμυρών.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Aίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα