back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Περιορισμό της κατανάλωσης νερού επιβάλλει η Ουάσιγκτον σε δυτικές πολιτείες, λόγω της πρωτοφανούς ξηρασίας που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και της ανησυχητικής μείωσης του επιπέδου των υδάτων στον ποταμό Κολοράντο.

Η Αριζόνα θα λάβει το 2023 μειωμένες ποσότητες νερού κατά 21%, η Νεβάδα κατά 8%, ενώ θα επηρεαστεί και το Μεξικό.

Παράλληλα έχουν ληφθεί μέτρα και σε τοπικό επίπεδο στις πόλεις που παίρνουν το νερό τους από τον ποταμό, όπως για παράδειγμα στο Λος Άντζελες όπου επιβλήθηκαν περιορισμοί στο πότισμα των κήπων.

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για τον καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε η θερμοκρασία προβλέπεται ότι μπορεί να φτάσει τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο ανοίγει επτά κλιματιζόμενους χώρους στις Λέσχες Φιλίας, που θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ,

Στα δημοτικά ιατρεία ενεργοποιείται η “Γραμμή Βοήθειας” που θα παρέχει συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες, ενώ οι ομάδες του street work του ΚΥΑΔΑ θα παρέχουν ενημέρωση και βοήθεια στους αστέγους.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την υπόθεση των 38 εγκλωβισμένων μεταναστών στον Έβρο, μετά και τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για ψέματα και έλλειμμα ευαισθησίας.

“Μαθήματα ανθρωπισμού από τον τέως πρωθυπουργό, που διέσυρε την πατρίδα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη με τη Μόρια και την Ειδομένη δεν δεχόμαστε” απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, αλλά αντίθετα υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα και τους Έλληνες αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν σώσει χιλιάδες ζωές.

Χρυσός ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου. Ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο με άλμα 8,52 μέτρα.

O χρυσός Ολυμπιονίκης έκανε το καλύτερο άλμα εις μήκος στον κόσμο φέτος και πέτυχε ρεκόρ αγώνων.

“Έχω στο μυαλό μου τα εννέα μέτρα” δήλωσε, ενώ έδωσε μία υπόσχεση στον εαυτό του ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023: “Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δεν θέλω να μου ξεφύγει. Και δεν θα μου ξεφύγει!” όπως είπε.

Στο αποψινό πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεχωρίζει η προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκινά τα άλματά της στο επι κοντώ στις 9 το βράδυ.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση δύο πυραύλων Κρουζ προς δυτική κατεύθυνση, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Η δοκιμή καταγράφηκε την ημέρα που ο νέος συντηρητικός πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ συμπληρώνει εκατό ημέρες στην εξουσία στη Σεούλ.

Νεκρή γυναίκα “μίλησε” στην κηδεία της και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή της, που της έκαναν οι -έκπληκτοι- συγγενείς και φίλοι. Αυτό κατέστη εφικτό χάρη σε μια νέα τεχνολογία εφοδιασμένη με τεχνητή νοημοσύνη, που επιτρέπει σε κάποιον να ανοίξει διάλογο με έναν πεθαμένο!

Η τεχνολογία, που έχει αναπτυχθεί από την αμερικανική εταιρεία StoryFile με έδρα το Λος Άντζελες, δημιουργεί ένα ψηφιακό ολόγραμμα του ατόμου πριν από τον θάνατο του και αξιοποιεί μια σειρά από βίντεο με ερωταπαντήσεις που έχουν τραβηχτεί πριν πεθάνει και αφορούν θέματα που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τους κοντινούς ανθρώπους του.

Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με το BBC, την Telegraph και τη Daily Mail, μια Βρετανίδα 87 ετών – ένας από τους πρώτους στον κόσμο χρήστες της καινοτόμου τεχνολογίας – εμφανίστηκε ως ομιλητικό ολόγραμμα λίγο μετά την καύση της.

Πόλεμος κατά των συμμοριών στο Ελ Σαλβαδόρ. Η αστυνομία έχει συλλάβει 50.000 ανθρώπους τους τελευταίους πέντε μήνες.

ΚΑΙΡΟΣ

Aίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα