back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση πως δεν χρειαστούν μέτρα κοινωνικής απομόνωσης και υποχρεωτικών περιορισμών, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός τόνισε πως αναμένονται περίοδοι με εξάρσεις της πανδημίας του κορoνοϊού, αλλά επισήμανε πως δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν μέτρα περιορισμού, αλλά ισχυρές συστάσεις για αυτοπροστασία σε ομάδες υψηλού κινδύνου και χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπως ισχύει και τώρα.

Όσον αφορά τα επικαιροποιημένα εμβόλια, υπογράμμισε πως αυτά θα βρίσκονται στη χώρα εντός του 2022, και θα εξεταστεί το κατά πόσο θα ανοίξει η συζήτηση για εμβολιασμό και άλλων κοινωνικών ομάδων.  Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και εξετάζονται διάφορα σενάρια, όλα όμως θα κριθούν με βάση το επίπεδο της πανδημίας τις ημέρες που θα ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος.

Στο πρόγραμμα Εξοικονομώ και οι επιλαχόντες που έκαναν αίτηση υπαγωγής, με τα νοικοκυριά που εντάσσονται σε αυτό να ανέρχονται πλέον σε 87.578. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυξήθηκε κατά 94%, φθάνοντας συνολικά τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Νέος πονοκέφαλος για κυβέρνηση και καταναλωτές η εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου που συμπαρασύρει και τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συνεχίζεται η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με αφορμή την υπόθεση των 38 εγκλωβισμένων μεταναστών στον Έβρο.

«Η κυβέρνηση του Turkaegean και του Όρουτς Ρέιτς, που κόντεψε να φτάσει στη Σαλαμίνα, είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στον οποιονδήποτε, πόσω μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προηγήθηκε δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, που υπογράμμισε πως “μαθήματα ανθρωπισμού από τον τέως πρωθυπουργό, που διέσυρε την πατρίδα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη με τη Μόρια και την Ειδομένη δεν δεχόμαστε”.

Στο πεδίο της πολιτικής σύγκρουσης και η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα διερευνήσει και τη χρήση του Predator στην Ελλάδα, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όπως τόνισε, “δεν γίνεται να είναι απλή σύμπτωση το γεγονός ότι η ΕΥΠ και το predator έδρασαν ταυτόχρονα. Όταν δεν επετεύχθη η μόλυνση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη μέσω του predator, τότε δόθηκε παράταση στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ”.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι ζήτημα δημοκρατίας και οι απαντήσεις δεν είναι δυνατόν να δοθούν ιδιωτικά.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μαίνεται σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Λάγια. Επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις.

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για τον καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε η θερμοκρασία προβλέπεται ότι θα φτάσει τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο ανοίγει επτά κλιματιζόμενους χώρους στις Λέσχες Φιλίας, που θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ,

Στα δημοτικά ιατρεία ενεργοποιείται η “Γραμμή Βοήθειας” που θα παρέχει συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες, ενώ οι ομάδες του street work του ΚΥΑΔΑ θα ενημερώνουν και θα βοηθούν τους αστέγους.

Τους Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν ως τώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο συγχαίρει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας ότι «μας κάνουν όλους περήφανους και χαρούμενους».

“Αντιγόνη, Μίλτο, Αντώνη σάς ευχαριστούμε. Τα Ελληνόπουλα που αγωνίζονται εκεί, οδηγούν τη χώρα μακριά και ψηλά», γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Μίλτος Τεντόγλου καταφέρνει ταυτόχρονα να πετάει ως αθλητής και να μένει προσγειωμένος ως άνθρωπος», σημειώνει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τεράστιο αγωνιστή χαρακτήρισε μιλώντας στον Αθήνα 984 τον χρυσό Ολυμπιονίκη μας ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι έχει αναλύσει τόσο πολύ το άθλημα του μήκους που δεν τον συγκλονίζει τίποτα.

Στο αποψινό πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεχωρίζει η προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ξεκινά τα άλματα της στο επι κοντώ στις 9 το βράδυ.

Και ο καιρός: Αίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα