back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Δάϊκος: Να κάνουν όλοι την 4η δόση, ακόμη και μαζί με το εμβόλιο κατά της γρίπης

Διαβάστε επίσης

17-08-2022

Προβληματισμένοι για την εξέλιξη της πανδημίας, εμφανίζονται οι ειδικοί εξ αιτίας των νέων υποπαραλλαγών με ενισχυμένη μεταδοτικότητα, αλλά και της αναμενόμενης μαζικής επιστροφής στα αστικά κέντρα, που προοϊωνίζεται αύξηση της διασποράς και των κρουσμάτων.

Ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Δάϊκος, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στην Έλενα Μπρέγιαννη σχολίασε τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα λύματα που δείχνουν σχετικό περιορισμό του επιδημιολογικού φορτίου, κάνοντας λόγο για πρόσκαιρη επιπεδοποίηση.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της διενέργειας διαγνωστικών τεστ από τους πολίτες προκειμένου να έχουν εικόνα της κατάστασής τους μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα.

Επειδή όμως η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, συνέστησε στον γενικό πληθυσμό να μη διστάζει να κάνει την 4η δόση εμβολιασμού ακόμα και μαζί με το ετήσιο εμβόλιο κατά της γρίπης. Κυρίως, οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα, με εξαίρεση όσους νόσησαν κι έχουν ήδη εμβολιστεί με την τρίτη δόση. «Το ιδεώδες είναι να εμβολιαστούν όλοι με την εμφάνιση του νέου επιδημικού κύματος από τον Οκτώβριο» είπε ο καθηγητής.

Σημείωσε δε τη σημασία του εμβολιασμού για όλους τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών.

Ο κ Δάϊκος δεν έκρυψε την ανησυχία του  ως προς τις ιογενείς λοιμώξεις. 

«Συνεχώς έχουμε εκπλήξεις λόγω των νεοεμφανιζόμενων ή επανεμφανιζόμενων παθογόνων όπως η πολιομυελίτιδα, η οποία  δεν θεραπεύεται, αλλά μπορεί να προληφθεί μέσω εμβολιασμού με τον αδρανοποιημένο ιό, όπως γίνεται στη χώρα μας και μάλιστα με ικανοποιητικά ποσοστά κάλυψης» ήταν η χαρακτηριστική του επισήμανση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα