back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε 2 πυραύλους Κρουζ προς δυσμάς

Διαβάστε επίσης

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα δύο πυραύλους Κρουζ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, βάζοντας τέλος στον ένα μήνα ηρεμίας έπειτα από τη σειρά δοκιμών όπλων στην οποία προχώρησε νωρίτερα φέτος η Πιονγκγιάνγκ, ο αριθμός των οποίων έσπασε ρεκόρ.

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους Κρουζ προς την κατεύθυνση της Κίτρινης Θάλασσας από τον Οντσόν, στην επαρχία Νότια Πιονγκάν», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι αμερικανικές και νοτιοκορεατικές στρατιωτικές αρχές αναλύουν λεπτομέρειες όπως η απόσταση της πτήσης», πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα είχε να δοκιμάσει τέτοιους πυραύλους από τον Ιανουάριο, διευκρίνισε το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η ανάπτυξη αυτού του είδους όπλων δεν είναι πάντως απαγορευμένη δυνάμει αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που έχει επιβάλει σειρά αυστηρών οικονομικών κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα σε αντίδραση στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων από την κυβέρνησή της.

Η πιο πρόσφατη οπλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ είχε γίνει τη 10η Ιουλίου. Επρόκειτο για σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε από τον Ιανουάριο σε σειρά δοκιμών όπλων, ορισμένες από τις οποίες παραβίασαν τις κυρώσεις που της επιβάλλονται, ιδίως αυτή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, για πρώτη φορά από το 2017.

Σεούλ και Ουάσινγκτον εκτιμούν ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να διεξαγάγει σύντομα την έβδομη πυρηνική της δοκιμή.

Στην αρχή της εβδομάδας, άρχισαν προκαταρκτικά κοινά γυμνάσια των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ. Οι ασκήσεις αυτές εξοργίζουν τη Βόρεια Κορέα, που τις θεωρεί πρόβα εισβολής.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα