back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Βασιλιάς» της Ευρώπης ο Τεντόγλου – Πομάσκι: Τεράστιος αγωνιστής

Διαβάστε επίσης

«Πέταξε» ξανά στην κορυφή της Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο με άλμα 8,52 μέτρα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην τέταρτη προσπάθειά του έκανε το καλύτερο άλμα στον κόσμο φέτος και πέτυχε ρεκόρ αγώνων. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ανήκε στον Κρίστιαν Ρέιβ το 2010, με άλμα 8,47 μέτρα.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με άκυρο άλμα τις προσπάθειές του, αλλά στη συνέχεια διόρθωσε την τεχνική του και άρχισε να ανεβάσει την απόδοσή του.

Συγκεκριμένα στο δεύτερο άλμα είχε επίδοση 8.23μ και στο τρίτο 8.35μ!

Στην τέταρτη προσπάθειά του «πέταξε» στα 8.52μ κάνοντας ρεκόρ αγώνων και «αγκαλιάζοντας» το χρυσό μετάλλιο.

Οι ανταγωνιστές του δεν μπόρεσαν να τον απειλήσουν με επιδόσεις γύρω στα 8 μέτρα και ο Ολυμπιονίκης μας έφτασε σε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία.

Χρειάστηκε να περάσουν 23 χρόνια για να βρεθεί κάποιος να πάρει το ρεκόρ που ανήκε στον Ιβάν Πεντρόσο στο στάδιο του Μονάχου.

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 1999 ο θρυλικός Κουβανός αγωνιζόμενος στο ιστορικό γερμανικό στάδιο είχε προσγειωθεί στα 8.43μ. κάνοντας την καλύτερη επίδοση στη συγκεκριμένο γήπεδο.

«Έχω στο μυαλό μου τα εννέα μέτρα» δήλωσε, ενώ έδωσε μία υπόσχεση στον εαυτό του ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023: «Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δεν θέλω να μου ξεφύγει. Και δεν θα μου ξεφύγει!» όπως είπε.

Είναι άλλωστε το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από την πλούσια συλλογή του Έλληνα πρωταθλητή.

«Τεράστιο αγωνιστή» χαρακτήρισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Δέσποινα Μπαρδάκου τον Μίλτο Τεντόγλου ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι. Όπως αποκάλυψε «είχαμε μία συζήτηση διάρκειας δέκα λεπτών τέσσερις ώρες πριν από τον αγώνα και αυτό ήταν».
Παραδέχτηκε ότι η πίεση που ασκεί στους αθλητές του δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους. Επιστρέφοντας στο μεγάλο πρωταγωνιστή του στίβου, σημείωσε ότι ο Μίλτος Τεντόγλου έχει αναλύσει τόσο πολύ το άθλημα του μήκους που δεν τον συγκλονίζει τίποτα και πρόσθεσε ότι οτιδήποτε και να αποφασίσει να κάνει ο αθλητής του μήκους θα τα καταφέρει εξίσου καλά.

Τα Ελληνόπουλα υψώνουν τη γαλανόλευκη στα βάθρα και οδηγούν τη χώρα μακριά και ψηλά τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές μας που υψώνουν τη γαλανόλευκη στα βάθρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου #Munich 2022. Αντιγόνη, Μίλτο, Αντώνη σάς ευχαριστούμε. Τα Ελληνόπουλα που αγωνίζονται εκεί, οδηγούν τη χώρα μακριά και ψηλά. Μας κάνουν όλους περήφανους και χαρούμενους», έγραψε στο twitter.

«Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα μπροστά στην παγκόσμια αθλητική προσωπικότητά του και την εθνική προσφορά του», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ανάρτησή του.

«Δεν είναι μόνο το χρυσό μετάλλιο. Δεν είναι μόνο το 8,52. Είναι που ο Μίλτος Τεντόγλου καταφέρνει ταυτόχρονα να πετάει ως αθλητής και να μένει προσγειωμένος ως άνθρωπος. Πρότυπο για μας και για τα παιδιά μας. Συγχαρητήρια, Μίλτο!» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Για άλλη μια φορά στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης στο άλμα εις μήκος» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Τα θερμά συγχαρητήριά του στον «κορυφαίο αθλητή του κόσμου στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου, απευθύνει με μήνυμά του και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «η προσπάθειά του ξεπερνά τα όρια του τερέν και αποτελεί πρότυπο αγωνιστικότητας για τη νέα γενιά».

«Μίλτο σε ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά!» τονίζει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα