back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό και να δημιουργήσει συνοριακό ζήτημα

Διαβάστε επίσης

«Το πρόσφατο περιστατικό που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στην Θράκη και την προσπάθεια της Τουρκίας για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

«Απέναντι σε αυτήν τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης», προσθέτει.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1559875719458701312

«Υπάρχει μεγάλη αύξηση της πίεσης από την Τουρκία και στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορα» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ.  «Πήγα στις ελληνικές όχθες 10 μέτρα από τη νησίδα. Στο πιο κοντινό σημείο η απόσταση είναι 10 μέτρα, εκ των όποιων τα μισά φαίνεται να έχουν βάθος 10 εκατοστά. Πώς μπορεί κάποιος να έχει εγκλωβιστεί σε αυτή τη νησίδα;» διερωτήθηκε ο Νότης Μηταράκης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα