back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χρήστου: «Παρόμοια αποτελέσματα και στο μέλλον»

Διαβάστε επίσης

Με τον Απόστολο Χρήστου να αποτελεί το… τιμώμενο πρόσωπο, επέστρεψε από τη Ρώμη η αποστολή της εθνικής ομάδας κολύμβησης, που συμμετείχε στο 36ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Ο 26χρονος αθλητής είχε την πλέον επιτυχημένη παρουσία του σε μεγάλη διοργάνωση, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο και το ασημένιο στα 100μ., ενώ στο “Ελ. Βενιζέλος” τον υποδέχθηκε ο αδελφός του, Γιάννης, ο οποίος μάλιστα είχε ετοιμάσει ένα κολάζ με φωτογραφίες και τα μετάλλια του Απόστολου.

«Αποτελούσε βασικό στόχο να βρεθώ στους τελικούς και να διεκδικήσω δύο μετάλλια. Ήρθε και το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Έδειξα ότι μπορώ να διεκδικήσω τα πάντα σε ένα μεγάλο τελικό. Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση ότι έχω δύο μετάλλια στα δύο βασικά μου αγωνίσματα», δήλωσε ο Χρήστου και συμπλήρωσε:

«Συνεχίζω με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για τις επόμενες χρονιές. Έχω δείξει και τα προηγούμενα χρόνια πως έχω τις δυνατότητες να είμαι στη διεκδίκηση των μεταλλίων. Είναι το τέταρτο σερί Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που κατακτώ μετάλλιο, και μάλιστα τώρα χρυσό. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη, και πάντα με συνέπεια και με τη δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή μου, Παναγιώτη Βελέντζα, θα έχουμε παρόμοια αποτελέσματα και στο μέλλον».

Ο προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης, Παναγιώτης Βελέντζας, τόνισε: «Το αποτέλεσμα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι απόρροια μιας συνεχούς προσπάθειας όλων αυτών των τελευταίων χρόνων. Φθάναμε κάθε φορά στην πηγή, αλλά νερό δεν πίναμε. Τώρα, ήρθε η ώρα. Δεν έγιναν λάθη, αγωνίσθηκε πολύ καλά, και βγήκε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Στη γενικότερη παρουσία της ελληνικής αποστολής στη Ρώμη αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ακης Οικονόμου: «Θεωρώ την παρουσία της ελληνικής ομάδας πετυχημένη. Φτάσαμε στην κατάκτηση μεταλλίων, τελικών και ημιτελικών. Υπήρξε και η ανάδειξη νέων αθλητών με ατομικά ρεκόρ που έφτασαν κοντά ακόμα και στο να δώσουν παρουσία σε ημιτελικό και σε τελικό.

Δύσκολοι αγώνες, πολυήμεροι, που είχαμε δυνατή παρουσία όλες τις μέρες, κάτι που δείχνει και την ποιότητα δουλειάς των περισσοτέρων, προπονητών και αθλητών. Θέλω να ελπίζω ότι στις πολύ δύσκολες διοργανώσεις που έρχονται θα μπορέσουμε να είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο με την ανάπτυξη που έχει η παγκόσμια κολύμβηση. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της αποστολής για την προσπάθεια και τη δουλειά τους, αλλά και την προσήλωσή τους όλη την χρονιά.

Τέλος, θα πρέπει να γίνει αναφορά στην προσπάθεια που γίνεται από την διοίκηση και τους επικεφαλής του τμήματος κολύμβησης για την αναβάθμιση των συνθηκών προπόνησης, την υλοποίηση των αγωνιστικών και προπονητικών καμπ των αθλητών, την αναβάθμιση των αγώνων για την πρόοδο του αθλήματός μας. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τα θετικά, να επισημαίνουμε τις ελλείψεις για να εξελισσόμαστε και να προοδεύουμε. Σε δύσκολες συνθήκες, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο».

Να σημειωθεί ότι ο Κριστιάν Γκολομέεβ, που ανέβηκε για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, δεν επέστρεψε με την αποστολή, καθώς ταξίδεψε απευθείας από τη Ρώμη για τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα