back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Μίνι καύσωνας στη χώρα. Σήμερα και αύριο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 42°C. Ανοιχτές επτά κλιματιζόμενες αίθουσες, 8 το πρωί με οκτώ το βράδυ, στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στα Δημοτικά Ιατρεία λειτουργεί η “Γραμμή Βοήθειας” παρέχοντας συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες για θέματα υγείας, ενώ οι ομάδες του street work του ΚΥΑΔΑ ενημερώνουν και βοηθούν τους αστέγους. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Την έντονη ανησυχία του για την ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες , μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Τουρκίας, στην πόλη Λβιβ.

Τόνισε ότι ένα στρατιωτικό πλήγμα στον πυρηνικό σταθμό θα ισοδυναμούσε με «αυτοκτονία» και επανέλαβε την έκκλησή του για την απομάκρυνση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο.

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει για την πιθανή αποστολή κλιμακίου του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στη Ζαπορίζια, εκτοξεύοντας πυρά προς την Ρωσία για να σταματήσει τις επιθέσεις στην περιοχή και να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν θέλει ένα νέο Τσερνόμπιλ» και προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την εξεύρεση λύσης».

Η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν στο Reuters.

 

Συνεχίζεται ο “πόλεμος” δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απάντηση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ρομπέρτα Μετσόλα, προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, όσον αφορά το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η κ. Μετσόλα εξέφρασε την ανησυχία της για την παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών & πολιτών, τονίζοντας ότι “παραβιάσεις αρχών κ αξιών του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος».

«Η παρέμβασή της έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες δημοσιεύματα των κορυφαίων Μέσων Ενημέρωσης του πλανήτη που μιλούν ανοιχτά για “Ελληνικό Watergate”», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για διαστρέβλωση των λεγομένων της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η ΝΔ.
“Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την αλήθεια είναι ανύπαρκτες. Αυτό ακριβώς δείχνει και η αποσπασματική χρήση της απάντησής της” επισημαίνει η Πειραιώς.

“Το καθεστώς Μητσοτάκη καταρρέει κάτω από την επιθυμία των πολιτών για μια δημοκρατική και κοινωνική αναγέννηση της χώρας. Η αποκατάσταση της αλήθειας και του κράτους δικαίου συνιστά μέγιστο πατριωτικό καθήκον» απαντά η Κουμουνδούρου.

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πριν από οποιοδήποτε άλλο όργανο, ώστε «αυτή τη φορά να ειπωθεί όλη η αλήθεια στη Βουλή και στους πολίτες για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, του Θανάση Κουκάκη και όλων των υπόλοιπων προσώπων από την ΕΥΠ και την παγίδευση με το Predator», διατύπωσε -εκ νέου- ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος. Μιλώντας στο Mega, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόσκληση της ΕΥΠ ή άλλης κρατικής αρχής προς τον κ. Ανδρουλάκη.

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπονται να δικαστούν οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο ‘Αλκη Καμπανό σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως είχε ζητηθεί στην εισαγγελική πρόταση, το Συμβούλιο αποφάσισε και την παράταση του χρόνου κράτησης των 12 κατηγορουμένων για άλλους 6 μήνες, καθώς το εξάμηνο της προσωρινής τους κράτησης συμπληρωνόταν αρχές Αυγούστου.

Τρεις νεκροί από τη σύγκρουση δύο μικρών αεροσκαφών πάνω από αεροδρόμιο της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, «συγκρούστηκαν την ώρα που οι πιλότοι τους βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της προσέγγισης στο δημοτικό αεροδρόμιο της Ουότσονβιλ», περίπου 120 χιλιόμετρα νότια από το Σαν Φρανσίσκο.

Στην Αϊτή, ένοπλοι εισέβαλαν σε νοσοκομείο σε προάστιο της πρωτεύουσας, έβγαλαν ασθενή έξω και τον δολοφόνησαν, κατήγγειλαν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, τονίζοντας πως τα μέλη τους είναι «συγκλονισμένα» για αυτή την «βαρβαρότητα».

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε με 80-67 της Γεωργίας στο ΟΑΚΑ για την 2η ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις.
image.png

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Απόλλων Λεμεσού και Ολυμπιακός στην Κύπρο στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη στις 25 Αυγούστου.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα