back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νέο κύμα ανατιμήσεων σε κρέατα και παράγωγά του απειλεί την ευρωπαϊκή αγορά, εξαιτίας της έντονης ξηρασίας.

Στη Βρετανία οι κτηνοτρόφοι βοοειδών και αιγοπροβάτων χρησιμοποιούν τα χειμερινά τους αποθέματα ζωοτροφών για τη διατροφή των κοπαδιών τους. Στη Γαλλία τα χωράφια καλαμποκιού βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση της τελευταίας δεκαετίας επιδεινώνοντας την επερχόμενη έλλειψη ζωοτροφών.

Η ξηρασία σε συνδυασμό με τις μειωμένες εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία αλλά και την παρατεταμένη ενεργειακή κρίση δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα για νέες ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά στη χώρα μας. Ήδη οι τιμές του κρέατος στην ΕΕ τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά περίπου 12% σε σχέση με πέρυσι.

Από τις αρχές Αυγούστου την ανιούσα πήραν και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καταγράφοντας νέο κύμα αυξήσεων έως και 15%, το τρίτο φέτος.

Έρχονται όμως και νέες αυξήσεις στην αγορά που ξεπερνούν το 10% από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τους νέους ανατιμημένους καταλόγους, το φθινόπωρο ανεβαίνει η τιμή μεταξύ άλλων σε κρουασάν, τσουρέκια, μαρμελάδες, τυριά, καθαριστικά πανάκια, σαπούνια, υγρά πιάτων, ζυμαρικά, μαλακτικά ρούχων, χυμούς και οδοντόκρεμες.

Ξηρασία και στην Κίνα, με τις αρχές να εκδίδουν εθνική προειδοποίηση, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει και κινητοποιούν ειδικούς για να προστατεύσουν τις καλλιέργειες από τις ακραίες θερμοκρασίες που καταγράφονται κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ.

Ο «κίτρινος συναγερμός» εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ αφού εδώ και εβδομάδες καταγράφονται ακραίες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές, που αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή. Η λίμνη Πογιάνγκ στην κεντρική επαρχία Ζιανγκσί έχει συρρικνωθεί στο ένα τέταρτο του κανονικού της μεγέθους για αυτή την περίοδο του χρόνου, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο.

Κορυφώνεται το κύμα ζέστης. Σήμερα και αύριο ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 42°C. Ανοιχτές επτά κλιματιζόμενες αίθουσες, 8 το πρωί με οκτώ το βράδυ, στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στα Δημοτικά Ιατρεία λειτουργεί η “Γραμμή Βοήθειας” παρέχοντας συμβουλές και οδηγίες για θέματα υγείας, ενώ οι ομάδες του street work του ΚΥΑΔΑ ενημερώνουν και βοηθούν τους αστέγους. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Την έντονη ανησυχία του για την ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες , μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Τουρκίας, στην πόλη Λβιβ.

Τόνισε ότι ένα στρατιωτικό πλήγμα στον πυρηνικό σταθμό θα ισοδυναμούσε με «αυτοκτονία» και επανέλαβε την έκκλησή του για την απομάκρυνση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει για την πιθανή αποστολή κλιμακίου του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στη Ζαπορίζια.
Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι «κανένας δεν θέλει ένα νέο Τσερνόμπιλ».

Η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν στο Reuters. Την αποστολή κι άλλων όπλων υπόσχεται προς το Κίεβο η Εσθονία.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Κίνας ενημέρωσαν τον ομόλογό τους της Ινδονησίας ότι σκοπεύουν να είναι παρόντες στη σύνοδο κορυφής της G20, σύμφωνα με δηλώσεις του τελευταίου στο πρακτορείο Bloomberg.

Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα στη Βάρκιζα 56χρονος χθες το απόγευμα. Θα γίνει νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

44χρονος άνδρας χτύπησε μέχρι θανάτου με λοστό έναν αδέσποτο σκύλο, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, επειδή, όπως υποστήριξε στις Αρχές, του έφαγε μία κότα.

Μετά από καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε χτες την Αυστρία, ενώ αρκετοί είναι οι νεκροί και οι τραυματίες από τους θυελλώδεις ανέμους στην Κορσική.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε το πρώτο βήμα για να γράψει ιστορία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μόναχο.

Ο κορυφαίος αθλητής των κρίκων έκανε εκπληκτική εκτέλεση στον χθεσινό προκριματικό συγκεντρώνοντας 15.100 που ήταν και η υψηλότερη επίδοση και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα