back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωπη με την ξηρασία και τις συνέπειές της τόσο στο περιβάλλον όσο και την οικονομία η Ευρώπη. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση και τις μειωμένες εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, εγείρουν ανησυχία για νέο κύμα ανατιμήσεων σε κρέατα και παράγωγά του.

Ήδη οι τιμές του κρέατος στην ΕΕ τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά περίπου 12% σε σχέση με πέρυσι.

Στη χώρα μας, από τις αρχές Αυγούστου την ανιούσα πήραν και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καταγράφοντας νέο κύμα αυξήσεων έως και 15%, το τρίτο φέτος.

Έρχονται όμως και νέες αυξήσεις στην αγορά που ξεπερνούν το 10% από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τους νέους ανατιμημένους καταλόγους, το φθινόπωρο ανεβαίνει η τιμή μεταξύ άλλων σε κρουασάν, τσουρέκια, μαρμελάδες, τυριά, καθαριστικά πανάκια, σαπούνια, υγρά πιάτων, ζυμαρικά, μαλακτικά ρούχων, χυμούς και οδοντόκρεμες.

Ξηρασία και στην Κίνα, με τις αρχές να εκδίδουν εθνική προειδοποίηση, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει και κινητοποιούν ειδικούς για να προστατεύσουν τις καλλιέργειες από τις ακραίες θερμοκρασίες που καταγράφονται κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ.

Ο «κίτρινος συναγερμός» εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ αφού εδώ και εβδομάδες καταγράφονται ακραίες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές, που αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή. Η λίμνη Πογιάνγκ στην κεντρική επαρχία Ζιανγκσί έχει συρρικνωθεί στο ένα τέταρτο του κανονικού της μεγέθους για αυτή την περίοδο του χρόνου, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο.

Σε περιοχές που επλήγησαν από κύματα καύσωνα και ξηρασίας ακολουθούν θύελλες και πλημμύρες. Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους δύο μικρά κορίτσια, από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε χθες την Αυστρία. Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 20 τραυματίες από τους θυελλώδεις ανέμους στην Κορσική.

Κορυφώνεται το κύμα ζέστης στη χώρα μας. Σήμερα και αύριο ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 42°C. Ανοιχτές επτά κλιματιζόμενες αίθουσες, 8 το πρωί με οκτώ το βράδυ, στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Στις δαγκάνες της εφορίας και της ΑΑΔΕ έπεσαν 14 επιχειρήσεις εστίασης, καθώς απέκρυψαν εισόδηματα 5,2 εκ. ευρώ.
Μετά από στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε η Ανεξαρτητη Αρχή σε όλη τη χώρα εντοπίστηκαν επιχειρήσεις που δεν έκοψαν συνολικά 449 χιλιάδες αποδείξεις για παραγγελίες και δεν απέδωσαν στην εφορία ΦΠΑ 592.000 ευρώ.

Η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη χορήγηση επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν στο Reuters.

Την αποστολή κι άλλων όπλων υπόσχεται προς το Κίεβο η Εσθονία.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Κίνας ενημέρωσαν τον ομόλογό τους της Ινδονησίας ότι σκοπεύουν να είναι παρόντες στη σύνοδο κορυφής της G20, σύμφωνα με δηλώσεις του τελευταίου στο πρακτορείο Bloomberg.

Στους 71 ανέρχονται οι μετανάστες που εντοπίστηκαν χθες το πρωί στην περιοχή Λιμνιώνας των Κυθήρων, μετά την προσάραξη σκάφους που τους μετέφερε. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό στο νησί μέσα σε δύο 24ωρα.

Επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα για τον κλάδο κρουαζιέρας το 2024 προβλέπουν διεθνείς αναλύσεις.

Το δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου αναμένεται να παραλύσει σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι στο μετρό και τα λεωφορεία θα απεργήσουν για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας, με τον διψήφιο πληθωρισμό να εκτροχιάζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Με την αναμέτρηση Βόλος- Αστέρας Τρίπολης στις 9.30μμ ξεκινά απόψε το πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας.

Στο μπάσκετ η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Τουρκία για την 3η ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις. Τζάμπολ στις 9μμ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα