back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ένταση το πρωί στον καταυλισμό φιλοξενίας μεταναστών του Ελαιώνα. Ομάδα 15-20 ατόμων είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο του καταυλισμού και δεν επέτρεπε στους εργαζόμενους να εισέλθουν σε αυτόν.

Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής τους από την ΕΛΑΣ έγιναν πέντε προσαγωγές.

“Η συγκεκριμένη δομή οδεύει προς κλείσιμο. Δεν αντιδρούν οι φιλοξενούμενοι σε αυτό, που πλέον από 2.500 είναι σήμερα 600, αλλά κάποιοι αλληλέγγυοι, καθώς και 5-10 άτομα που διαμένουν σε αυτήν, κυρίως Αφρικανοί” δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

Ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα έχουν μείνει ανοιχτές 35 δομές από τις 121 που λειτουργούσαν το 2020.

Αυξημένες έως και 40% σε σχέση με τον Αύγουστο αναμένεται να είναι οι χρεωσεις ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο που θα ανακοινώσουν αύριο οι προμηθευτές ρευματος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η χαμηλότερη τιμή που θα ανακοινωθεί θα είναι της τάξης των 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα όταν η αντίστοιχη χαμηλότερη του Αυγούστου ήταν 0,48 ευρώ και είχε ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά αυξημένη θα είναι και η χρέωση της ΔΕΗ, στα επίπεδα των 0,60 ευρώ ή και παραπάνω.

Το νέο ρεκόρ στην τιμή του ρεύματος προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς για να διατηρηθεί η τιμή της κιλοβατωρας που πληρώνει ο καταναλωτής στα 0,16 ευρώ θα πρέπει να διευρυνθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης. Εκπρόσωποι του κλάδου εκτιμούν ότι η κρατική ενίσχυση θα πρέπει να διαμορφωθεί τουλάχιστον στα 0,41 ευρώ ανά κιλοβατώρα, από 0,337 ευρώ τον Αύγουστο, ώστε οι αυξήσεις να μην «περάσουν» στη λιανική αγορά.

Αλλεπάλληλα κύματα ανατιμήσεων όμως και σε βασικά αγαθά, λόγω της έντονης ξηρασίας στην Ευρώπη.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση και τις μειωμένες εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, εγείρουν ανησυχία για συνέχιση των αυξήσεων σε κρέατα και παράγωγά του.

Ήδη οι τιμές του κρέατος στην ΕΕ τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά περίπου 12% σε σχέση με πέρυσι.

Στη χώρα μας, από τις αρχές Αυγούστου την ανιούσα πήραν και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καταγράφοντας νέο κύμα αυξήσεων έως και 15%, το τρίτο για φέτος.

Από Σεπτέμβριο έρχονται και νέες ανατιμήσεις, που θα ξεπερνούν το 10% σε βασικά είδη διατροφής και υγιεινής.

Ξηρασία και στην Κίνα, με τις αρχές να εκδίδουν εθνική προειδοποίηση, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει και κινητοποιούν ειδικούς για να προστατεύσουν τις καλλιέργειες από τις ακραίες θερμοκρασίες που καταγράφονται κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ.

Ο «κίτρινος συναγερμός» εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ αφού εδώ και εβδομάδες καταγράφονται ακραίες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές, που αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή.

Σε περιοχές που επλήγησαν από κύματα καύσωνα και ξηρασίας ακολουθούν θύελλες και πλημμύρες. Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους δύο μικρά κορίτσια, από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε χθες την Αυστρία. Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 20 τραυματίες από τους θυελλώδεις ανέμους στην Κορσική.

Κορυφώνεται το κύμα ζέστης στη χώρα μας. Σήμερα και αύριο ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 42°C. Ανοιχτές επτά κλιματιζόμενες αίθουσες, 8 το πρωί με οκτώ το βράδυ, στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Στους 71 ανέρχονται οι μετανάστες, ανάμεσά τους 12 παιδιά, που εντοπίστηκαν χθες το πρωί στην περιοχή Λιμνιώνας των Κυθήρων, μετά την προσάραξη σκάφους που τους μετέφερε. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό στο νησί μέσα σε δύο 24ωρα.

Περίπου δύο στους τρεις ασθενείς με Covid-19 συνεχίζουν να μεταδίδουν τον κορονοϊό πέντε μέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων τους, ενώ ο ένας στους τέσσερις επτά μέρες μετά τα αρχικά συμπτώματα, αν και με μειωμένο πλέον ιικό φορτίο, δείχνει η πιο ολοκληρωμένη μελέτη του είδους από Βρετανούς επιστήμονες.

Η Πιονγιάνγκ απέρριψε σήμερα την πρόταση της Σεούλ για οικονομική βοήθεια με αντάλλαγμα την αποπυρηνικοποίηση, χαρακτηρίζοντάς το «προκλητικό σχέδιο».

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ- Γελ είχε προτείνει σχέδιο βοήθειας στους τομείς των τροφίμων, της ενέργειας και των υποδομών με την προϋπόθεση ότι η Βόρεια Κορέα θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

H Κίνα έγινε η χώρα με τις περισσότερες πιο δημοφιλείς επιστημονικές δημοσιεύσεις στον κόσμο, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η πολυπληθής Κίνα δεν παράγει μόνο πολλές ερευνητικές εργασίες, αλλά και υψηλής ποιότητας πλέον.

Με την αναμέτρηση Βόλος- Αστέρας Τρίπολης στις 9.30μμ ξεκινά απόψε το πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας.

Στο μπάσκετ η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Τουρκία για την 3η ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις. Τζάμπολ στις 9μμ.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

34 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα