back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σήμερα η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να προβλέπεται πως θα δείξει ως και 42 βαθμούς Κελσίου τοπικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, που μίλησε στον Αθήνα 9.84, το κύμα ζέστης δεν θα διαρκέσει για πολύ, αφού από μεθαύριο Κυριακή η θερμοκρασία υποχωρεί, ενώ από τη Δευτέρα θα επικρατήσει αστάθεια με βροχές, που θα διαρκέσει ως την ερχόμενη Πέμπτη.

Επιστροφή στα συνηθισμένα για την εποχή δεδομένα από την Παρασκευή 26 Αυγούστου, οπότε ο υδράργυρος θα ανέβει στους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου.

Ανοιχτές επτά κλιματιζόμενες αίθουσες, 8 το πρωί με οκτώ το βράδυ, στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε σήμερα τμήμα της Ουαλίας από τις αρχές της Βρετανίας.

Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την επιβολή σε τοπικό επίπεδο περιορισμών στην κατανάλωση νερού και έρχεται μετά την πιο ξηρή περίοδο άνοιξης και καλοκαιριού στην περιοχή εδώ και 40 χρόνια.

Τον Ιούλιο, σημειώθηκε μόνον το 65,5% του συνηθισμένου μέσου όρου βροχοπτώσεων και η στάθμη ορισμένων ποταμών είναι “ασυνήθιστα χαμηλή”, σύμφωνα με την ουαλική υπηρεσία φυσικών πόρων (NRW).

Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε στις 12 Αυγούστου η πλειονότητα των περιοχών της Αγγλίας, ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της.

Κατά συνέπεια, περιορισμοί στην χρήση νερού θα τεθούν σε εφαρμογή στο Λονδίνο από τις 24 Αυγούστου.

Περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στην βρετανική πρωτεύουσα και την Οξφόρδη δεν θα μπορούν κυρίως να ποτίσουν τους κήπους τους ή να πλύνουν τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους.

Η έντονη ξηρασία στην Ευρώπη φέρνει και αλλεπάλληλα κύματα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση και τις μειωμένες εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, εγείρουν ανησυχία για συνέχιση των αυξήσεων σε κρέατα και παράγωγά του.

Ήδη οι τιμές του κρέατος στην ΕΕ τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά περίπου 12% σε σχέση με πέρυσι.

Στη χώρα μας, από τις αρχές Αυγούστου την ανιούσα πήραν και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καταγράφοντας νέο κύμα αυξήσεων έως και 15%, το τρίτο για φέτος.

Από Σεπτέμβριο έρχονται και νέες ανατιμήσεις, που θα ξεπερνούν το 10% σε βασικά είδη διατροφής και υγιεινής.

Αυξημένες έως και 40% σε σχέση με τον Αύγουστο αναμένεται να είναι και οι χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο που θα ανακοινώσουν αύριο οι προμηθευτές ρεύματος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η χαμηλότερη τιμή που θα ανακοινωθεί θα είναι της τάξης των 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα όταν η αντίστοιχη χαμηλότερη του Αυγούστου ήταν 0,48 ευρώ και είχε ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ.

Το νέο ρεκόρ στην τιμή του ρεύματος προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς για να διατηρηθεί η τιμή της κιλοβατώρας που πληρώνει ο καταναλωτής στα 0,16 ευρώ θα πρέπει να διευρυνθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης.

Ένταση το πρωί στον καταυλισμό φιλοξενίας μεταναστών του Ελαιώνα. Ομάδα 15-20 ατόμων είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο του καταυλισμού και δεν επέτρεπε στους εργαζόμενους να εισέλθουν σε αυτόν.

Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής τους από την ΕΛΑΣ έγιναν πέντε προσαγωγές.

“Η συγκεκριμένη δομή οδεύει προς κλείσιμο. Δεν αντιδρούν οι φιλοξενούμενοι σε αυτό, που πλέον από 2.500 είναι σήμερα 600, αλλά κάποιοι αλληλέγγυοι, καθώς και 5-10 άτομα που διαμένουν σε αυτήν, κυρίως Αφρικανοί” δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

Ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα έχουν μείνει ανοιχτές 35 δομές από τις 121 που λειτουργούσαν το 2020.

“Το μεταναστευτικό δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο εύκολης και τοξικής κομματικής αντιπαράθεσης» είπε στο Open ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Αναφερόμενος στα γεγονότα στον Έβρο, επανέλαβε την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης σε ζητήματα ύψιστης σημασίας όπως το συγκεκριμένο

Πάνω από 20 απάτες οικονομικού τύπου λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου, σύμφωνα με τη διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Κέλλυ Ιωάννου, η οποία μίλησε στον Αθήνα 984. Περισσότερα από τον Βίκτωρα Αντωνόπουλο.

Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν τμήματα της Νέας Ζηλανδίας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς ποταμοί υπερχείλισαν και τα νερά προκαλούν αστάθεια του εδάφους.

Στους κατοίκους του Νέλσον έχει γίνει σύσταση να κάνουν οικονομία στο νερό λόγω προβλημάτων στο σύστημα υδροδότησης της πόλης.

Με την αναμέτρηση Βόλος- Αστέρας Τρίπολης στις 9.30μμ ξεκινά απόψε το πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας.

Στο μπάσκετ η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Τουρκία για την 3η ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις. Τζάμπολ στις 9μμ. Από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώθηκε πως εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια της αναμέτρησης.

Και ο καιρός: Αίθριος καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα