back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Οροθετήθηκε πριν από λίγο δασική πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι ανάμεσα σε Καστρί και Άγιο Πέτρο Κυνουρίας. Για την πλήρη κατάσβεση της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα και από αέρος 2 Α/Φ.

Εκτινάχθηκε στο 2.82% η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου, επιστρέφοντας στα επίπεδα που ήταν στις 21 Ιουλίου. Την ίδια στιγμή το spread ανήλθε στις 245 μονάδες βάσης.

Η άνοδος του κόστους δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία εκτιμάται πως θα επιταχυνθεί μετά την αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ το Σεπτέμβριο, θέτει προσκόμματα στο πρόγραμμα δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου για το 2022.

Αυξημένες έως και 40% σε σχέση με τον Αύγουστο αναμένεται να είναι και οι χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο που θα ανακοινώσουν αύριο οι προμηθευτές ρεύματος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η χαμηλότερη τιμή που θα ανακοινωθεί θα είναι της τάξης των 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα όταν η αντίστοιχη χαμηλότερη του Αυγούστου ήταν 0,48 ευρώ και είχε ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ.

Σήμερα η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να προβλέπεται πως θα δείξει ως και 42 βαθμούς Κελσίου τοπικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, που μίλησε στον Αθήνα 9.84, το κύμα ζέστης δεν θα διαρκέσει για πολύ, αφού από μεθαύριο Κυριακή η θερμοκρασία υποχωρεί, ενώ από τη Δευτέρα θα επικρατήσει αστάθεια με βροχές, που θα διαρκέσει ως την ερχόμενη Πέμπτη.

Επιστροφή στα συνηθισμένα για την εποχή δεδομένα από την Παρασκευή 26 Αυγούστου, οπότε ο υδράργυρος θα ανέβει στους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου.

Ανοιχτές επτά κλιματιζόμενες αίθουσες, 8 το πρωί με οκτώ το βράδυ, στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε σήμερα τμήμα της Ουαλίας από τις αρχές της Βρετανίας. Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την επιβολή σε τοπικό επίπεδο περιορισμών στην κατανάλωση νερού.

Σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε στις 12 Αυγούστου η πλειονότητα των περιοχών της Αγγλίας, ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της και από τις 24 Αυγούστου θα τεθούν στο Λονδίνο , περιορισμοί στην χρήση νερού.

Η έντονη ξηρασία στην Ευρώπη φέρνει και αλλεπάλληλα κύματα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση και τις μειωμένες εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, εγείρουν ανησυχία για συνέχιση των αυξήσεων σε κρέατα και παράγωγά του.

Ήδη οι τιμές του κρέατος στην ΕΕ τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά περίπου 12% σε σχέση με πέρυσι.

Στη χώρα μας, από τις αρχές Αυγούστου την ανιούσα πήραν και οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καταγράφοντας νέο κύμα αυξήσεων έως και 15%, το τρίτο για φέτος.

Από Σεπτέμβριο έρχονται και νέες ανατιμήσεις, που θα ξεπερνούν το 10% σε βασικά είδη διατροφής και υγιεινής.

Την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής κατοικίας, με προτεραιότητα σε νέους, φοιτητές και οικονομικά ασθενέστερους, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στα 2,617 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τον Ιούνιο τα έσοδα από τον τουρισμό, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2019, δηλαδή της τελευταίας χρονιάς πριν από την πανδημία, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου που καταπλάκωσε 50χρονο ενώ είχε σταματήσει με το μηχανακι του στον κόκκινο σηματοδότη. Ήδη, η Αστυνομία έχει καλέσει τρεις αυτόπτες μάρτυρες για να καταθέσουν.

Πέντε προσαγωγές από την ένταση που προκλήθηκε το πρωί στον καταυλισμό φιλοξενίας μεταναστών του Ελαιώνα όταν ομάδα 15-20 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο του καταυλισμού δεν επέτρεπε στους εργαζόμενους να εισέλθουν σε αυτόν. “Η συγκεκριμένη δομή οδεύει προς κλείσιμο. Δεν αντιδρούν οι φιλοξενούμενοι σε αυτό, που πλέον από 2.500 είναι σήμερα 600, αλλά κάποιοι αλληλέγγυοι, καθώς και 5-10 άτομα που διαμένουν σε αυτήν, κυρίως Αφρικανοί” δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

Ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα έχουν μείνει ανοιχτές 35 δομές από τις 121 που λειτουργούσαν το 2020.

“Το μεταναστευτικό δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο εύκολης και τοξικής κομματικής αντιπαράθεσης» είπε στο Open ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος. Αναφερόμενος στα γεγονότα στον Έβρο, επανέλαβε την ανάγκη πλήρους ενημέρωσης σε ζητήματα ύψιστης σημασίας όπως το συγκεκριμένο

Σε απεργιακό κλοιό η Βρετανία, με τους εργαζομένους να διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις ανάλογες του πληθωρισμού. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, στα ταχυδρομεία και στα λιμάνια της Βρετανίας κατέβηκαν εκ νέου σε απεργία από χθες ενώ σήμερα θα παραλύσει όλο το δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου.

Η Τατιάνα Γκούσιν προκρίθηκε στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Η 28χρονη πρωταθλήτρια βρέθηκε ανάμεσα στις 13 άλτριες που ξεπέρασαν το 1,87 μ. και εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό του ύψους που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Με την αναμέτρηση Βόλος- Αστέρας Τρίπολης στις 9.30μμ ξεκινά απόψε το πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας.

Στο μπάσκετ η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Τουρκία για την 3η ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις. Τζάμπολ στις 9μμ. Από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώθηκε πως εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια της αναμέτρησης.

Και ο καιρός: Αίθριος καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα