back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο κοντά στο χωριό Συκά Υπάτης, 25 χλμ Δυτικά της Λαμίας. Ήδη στην περιοχή σπεύδουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ ειδοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή «Κρανιά» του δήμου Σκύδρας στην Πέλλα.

Αυξημένες έως και 40% σε σχέση με τον Αύγουστο αναμένεται να είναι και οι χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο που θα ανακοινώσουν αύριο οι προμηθευτές ρεύματος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η χαμηλότερη τιμή που θα ανακοινωθεί θα είναι της τάξης των 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα όταν η αντίστοιχη χαμηλότερη του Αυγούστου ήταν 0,48 ευρώ και είχε ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ.

Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρης πρόσβαση παγκοσμίως στα ουκρανικά προϊόντα τροφίμων και στα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, δήλωσε ο Αντονιο Γκουτερες από το λιμάνι της Οδησσού.

Στην Ουκρανία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις, ενώ κορυφώνεται η ανησυχία για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, με τον Ουκρανό πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ να καλούν τους Ρώσους να τον εγκαταλείψουν.

Το Κίεβο καταγγέλλει τη Μόσχα ότι σχεδιάζει να αποσυνδέσει τις μονάδες παραγωγής ενέργειας του πυρηνικού σταθμού από το ουκρανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ωστόσο, χθες Πέμπτη, και η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι προετοιμάζει «προβοκάτσια» στη Ζαπορίζια

Κατηγορίες για εκπαίδευση μελών του PKK στο Λαύριο εξαπέλυσε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος έκανε λόγο για προκλητικές δηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη, είπε ο κ Θεοδωρικάκος όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες.

Δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων που προσήχθησαν το πρωί έξω από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στον «Ελαιώνα» σχηματίζεται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Η Αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές όταν ομάδα 15-20 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο του καταυλισμού δεν επέτρεπε στους εργαζόμενους να εισέλθουν σε αυτόν μετά την απόφαση για κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter σχετικό βίντεο σημειώνοντας «Ελαιώνας: Μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε».

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ προγενέστερα ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα έχουν μείνει ανοιχτές 35 δομές από τις 121 που λειτουργούσαν το 2020. Στην ίδια συνέντευξή πρόσθεσε αναφορικά με τον Έβρο ότι ο φράχτης θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα.

Κορυφώνεται ο καύσωνας με τη θερμοκρασία να αγγίζει κατά τόπους μέχρι και τους 41βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Το Σάββατο, η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, που μίλησε στον Αθήνα 9.84, το κύμα ζέστης δεν θα διαρκέσει για πολύ, αφού από την Κυριακή η θερμοκρασία υποχωρεί, ενώ από τη Δευτέρα, θα επικρατήσει αστάθεια με βροχές, που θα διαρκέσει ως την ερχόμενη Πέμπτη.

Ανοιχτές επτά κλιματιζόμενες αίθουσες, 8 το πρωί με οκτώ το βράδυ, στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια σχετικά με την πτώση δέντρου σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου, χθες το απόγευμα , με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του οδηγός μοτοσυκλέτας 51νός ετών , διέταξε ο εισαγγελέας Ηρακλείου.

Προφυλακιστέος κρίθηκε για τη φωτιά της Θάσου με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 65χρονος, στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση.

Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η διάσκεψη των προέδρων με κύριο αντικείμενο τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων Ολομέλειας και επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Οργανώσεις της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Πέμπτη 25 του μήνα και ώρα 7 το απόγευμα (τη μέρα της συνεδρίασης της Βουλής για τις υποκλοπές της ΕΥΠ).

Δύο συναυλίες για το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αίγινας. Λεπτομέρειες θα μας πει η Βάσια Μπακετέα…

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι, ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 38 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα