back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Οριοθετήθηκε, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο χωριό Συκά Υπάτης, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας. ΟΙ φλόγες έφτασαν λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις πρώτες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις Στις προσπάθειες για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις .

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή «Κρανιά» του δήμου Σκύδρας στην Πέλλα.

Στις φυλακές Κομοτηνής θα οδηγηθεί ο 65χρονος που φέρεται να έβαλε τη μεγάλη φωτιά στη Θάσο. Κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση.

Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με «ανθρωπιστική κρίση» φέτος τον χειμώνα όταν τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα θα πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις λόγω των πολύ υψηλών τιμών της ενέργειας, προειδοποίησε η Συνομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρο» κίνδυνο θανάτου λόγω του κρύου στα σπίτια. «Πολλοί άνθρωποι θα αναγκαστούν να κάνουν μια φρικτή επιλογή μεταξύ του να παραλείψουν γεύματα για να ζεστάνουν τα σπίτια τους και του να ζούνε στο κρύο, την υγρασία και σε πολύ δυσάρεστες συνθήκες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Έως αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για το Σεπτέμβριο από τους προμηθευτές, ωστόσο οι τελικές τιμές που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές θα εξαρτηθούν από το ύψος της επιδότησης που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Σε σχέση με τον Αύγουστο οι χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας αναμένονται αυξημένες έως και 40%. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η χαμηλότερη τιμή που θα ανακοινωθεί θα είναι της τάξης των 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα όταν η αντίστοιχη χαμηλότερη του Αυγούστου ήταν 0,48 ευρώ και είχε ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ.

«Ενώ η γερμανική κυβέρνηση προχωρά στη δραστική μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7%, η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να αρνείται κάθε μείωση στη φορολογία στα καύσιμα, που στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη», σχολιάζει μεταξύ άλλων του με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού για εκπαίδευση μελών του PKK στο Λαύριο.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, είπε χαρακτηριστικά ο κ Θεοδωράκος.

Δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων που προσήχθησαν το πρωί έξω από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στον «Ελαιώνα» σχηματίζεται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Η Αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές όταν ομάδα 15-20 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο του καταυλισμού δεν επέτρεπε στους εργαζόμενους να εισέλθουν σε αυτόν μετά την απόφαση για κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter σχετικό βίντεο σημειώνοντας «Ελαιώνας: Μετανάστες και αλληλέγγυα άτομα απειλούν το προσωπικό μας, αυτό δεν θα γίνει ανεκτό και η δομή θα κλείσει οπωσδήποτε».

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ προγενέστερα ανέφερε ότι σε όλη τη χώρα έχουν μείνει ανοιχτές 35 δομές από τις 121 που λειτουργούσαν το 2020. Στην ίδια συνέντευξή πρόσθεσε αναφορικά με τον Έβρο ότι ο φράχτης θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα.

Κορυφώνεται ο καύσωνας με τη θερμοκρασία να αγγίζει κατά τόπους μέχρι και τους 41βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Το Σάββατο, η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, που μίλησε στον Αθήνα 9.84, το κύμα ζέστης δεν θα διαρκέσει για πολύ, αφού από την Κυριακή η θερμοκρασία υποχωρεί, ενώ από τη Δευτέρα, θα επικρατήσει αστάθεια με βροχές, που θα διαρκέσει ως την ερχόμενη Πέμπτη.

Ανοιχτές επτά κλιματιζόμενες αίθουσες, 8 το πρωί με οκτώ το βράδυ, στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε σήμερα από την Ρωσία να μην αποσυνδέσει, από το ουκρανικό δίκτυο, τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό τον έλεγχό της. Νωρίτερα από την Οδησσό αναφαορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολαβηση του ΟΗΕ για τα ουκρανικά σιτηρά είπε πως «υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρης πρόσβαση παγκοσμίως στα ουκρανικά προϊόντα τροφίμων και στα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα.

Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος, αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια σχετικά με την πτώση δέντρου σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου, χθες το απόγευμα , με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του οδηγός μοτοσυκλέτας 51νός ετών , διέταξε ο εισαγγελέας Ηρακλείου.

Την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η διάσκεψη των προέδρων με κύριο αντικείμενο τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων Ολομέλειας και επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναφορικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα «Οργή και αγανάκτηση των ασθενών με διαβήτη και ιδιαίτερα των γονιών με μικρά παιδιά για την απαράδεκτη απόφαση του ΕΟΠΥΥ της 8ης Αυγούστου, για περικοπές στα αναλώσιμα υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς» κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του ΚΚΕ, με πρώτον υπογράφοντα τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γ. Λαμπρούλη.

Ατυχία για την Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών, καθώς ο Ιωάννης Παπαπέτρου υπέστη θλάση στο πόδι του και ο Κωστής Γόντικας κάταγμα στον καρπό του. Αμφότεροι θα είναι απόντες από την αποψινή αναμέτρηση με την Τουρκία για το τουρνουά Ακρόπολις. Τζαμπολ στις 9 και μεταδοση από την ΕΡΤ.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι, ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 38 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα