back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε σήμερα τη χρήση δύο σκευασμάτων με μονοκλωνικά αντισώματα εναντίον του Έμπολα, λέγοντας πως η χορήγηση αυτών των φαρμάκων σε συνδυασμό με καλύτερη φροντίδα έχουν φέρει επανάσταση “στη θεραπεία μιας ασθένειας που κάποτε θεωρείτο ότι προκαλεί σχεδόν βέβαιο θάνατο”. Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΟΥ προχωρά σε συστάσεις για θεραπείες για την αντιμετώπιση του Έμπολα.

Σε περίπου μία ή δυο εβδομάδες αναμένεται να φανεί το επιδημιολογικό «αποτύπωμα» του κορονοϊου από τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου επισημαίνουν οι επιστήμονες, σύμφωνα με τους οποίους, τις τελευταίες μέρες, καταγράφεται σημαντική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Έντονος προβληματισμός από την παραλλαγή “Κένταυρος” που αναμένεται να κυριαρχήσει στη χώρα μας στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι ειδικοί συστήνουν τη χορήγησης 4ης δόσης του εμβολίου σε όσους είναι άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.

Οριοθετήθηκε, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο χωριό Συκά Υπάτης, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή «Κρανιά» του δήμου Σκύδρας στην Πέλλα.

Στις φυλακές Κομοτηνής θα οδηγηθεί ο 65χρονος που φέρεται να έβαλε τη μεγάλη φωτιά στη Θάσο. Κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση.

Έως αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για το Σεπτέμβριο από τους προμηθευτές, ωστόσο οι τελικές τιμές που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές θα εξαρτηθούν από το ύψος της επιδότησης που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Σε σχέση με τον Αύγουστο οι χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας αναμένονται αυξημένες έως και 40%. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η χαμηλότερη τιμή που θα ανακοινωθεί θα είναι της τάξης των 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα όταν η αντίστοιχη χαμηλότερη του Αυγούστου ήταν 0,48 ευρώ και είχε ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού για εκπαίδευση μελών του PKK στο Λαύριο.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, είπε χαρακτηριστικά ο κ Θεοδωράκος.

Δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων που προσήχθησαν το πρωί έξω από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στον «Ελαιώνα» σχηματίζεται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Η Αστυνομία προχώρησε στις προσαγωγές όταν ομάδα 15-20 ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στην είσοδο του καταυλισμού δεν επέτρεπε στους εργαζόμενους να εισέλθουν σε αυτόν μετά την απόφαση για κλείσιμο της συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας.

Σε όλη τη χώρα έχουν μείνει ανοιχτές 35 δομές από τις 121 που λειτουργούσαν το 2020 είπε ο Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Στην ίδια συνέντευξή πρόσθεσε αναφορικά με τον Έβρο ότι ο φράχτης θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα.

Υποχωρεί σταδιακά από αύριο στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα ο καύσωνας αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, που μίλησε στον Αθήνα 9.84, από την Κυριακή η θερμοκρασία υποχωρεί, ενώ από τη Δευτέρα, θα επικρατήσει αστάθεια με βροχές.

Ανοιχτές επτά κλιματιζόμενες αίθουσες, 8 το πρωί με οκτώ το βράδυ, στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε σήμερα από την Ρωσία να μην αποσυνδέσει, από το ουκρανικό δίκτυο, τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό τον έλεγχό της. Νωρίτερα από την Οδησσό αναφορικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για τα ουκρανικά σιτηρά είπε πως «υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρης πρόσβαση παγκοσμίως στα ουκρανικά προϊόντα τροφίμων και στα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα.

Χωρίς το Γιάννη Παπαπέτρου και τον Κώστη Γόντικα που υπέστησαν τραυματισμούς θα αγωνισθεί η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών στην αποψινή αναμέτρηση με την Τουρκία για το τουτνουα Ακροπολις Τζαμπολ στις 9 και μετάδοση από την ΕΡΤ.

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι, ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα