back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένες έως και 40% σε σχέση με τον Αύγουστο αναμένονται οι ονομαστικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο, που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τους προμηθευτές.

Ωστόσο οι τελικές τιμές που θα ισχύσουν για τους καταναλωτές θα εξαρτηθούν από το ύψος της επιδότησης που θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η χαμηλότερη τιμή που θα ανακοινωθεί θα είναι της τάξης των 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα όταν η αντίστοιχη χαμηλότερη του Αυγούστου ήταν 0,48 ευρώ και είχε ανακοινωθεί από τη ΔΕΗ.

Άλμα 8% κατέγραψε χθες το απόγευμα η τιμή του φυσικού αερίου μετά την ανακοίνωση της Gazprom ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1, o οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ευρώπη, θα διακόψει τη λειτουργία του από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου για επισκευές. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία “μετά την ολοκλήρωση των επισκευών, θα ξαναρχίσουν οι ροές των 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως”.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι «ευρείας κλίμακας καταστροφή», ενδέχεται να προκληθεί στη Ζαπορίζια από τους βομβαρδισμούς για τους οποίους κατηγόρησε την Ουκρανία. Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις στην περιοχή .Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη μέχρι στιγμής λειτουργεί με Ουκρανούς τεχνικούς. Μόνο δύο από τους έξι αντιδραστήρες είναι σε λειτουργία. Βλαντιμίρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, τόνισαν τη σημασία να σταλεί αντιπροσωπεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό το συντομότερο δυνατό.

Να μην αποσυνδέσει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, από το ουκρανικό δίκτυο ζήτησε από τη Ρωσία ο γ.γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Νέα πολιτική αναταραχή στο Μαυροβούνιο καθώς το κοινοβούλιο της χώρας υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Η πρόταση μομφής υπερψηφίστηκε από 50 βουλευτές, 30 μποϊκόταραν τη διαδικασία και μόλις ένας καταψήφισε. «Χρειαζόμαστε εκλογές και μια σταθερή κυβέρνηση», δήλωσε ο εμπνευστής της πρότασης μομφής, Ντανιέλ Ζίφκοβιτς. Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Ντρίταν Αμπάζοβιτς είχε ανέλθει στην εξουσία μόλις τον περασμένο Απρίλιο. Η πολιτική ένταση είχε κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή μια αμφιλεγόμενη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για το καθεστώς ιδιοκτησίας εκατοντάδων μοναστηριών και ιερών ναών στη βαλκανική χώρα. Πολλοί θεωρούν ότι δεν προστατεύει τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους της Πεντέλης. Μέχρι 14.000 ευρώ το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης των δικαιούχων, το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα με τη σοβαρότητα των ζημιών που έχει υποστεί το ακίνητο.

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η χώρα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε πολλές περιοχές χθες τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο ,σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, που μίλησε στον Αθήνα 9.84, από την Κυριακή η θερμοκρασία υποχωρεί , ενώ από τη Δευτέρα, θα επικρατήσει αστάθεια με βροχές.

Ανοιχτές επτά κλιματιζόμενες αίθουσες, 8 το πρωί με οκτώ το βράδυ, στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Και στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ λιγκ, Βόλος και Αστέρας Τρίπολης ήρθαν ισόπαλοι 3-3 στη Μαγνησία.

Στο μπάσκετ, η Εθνική ομάδα των ανδρών επικράτησε με 89-80 της Τουρκίας για την 3η ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις στο κατάμεστο από 18 χιλιάδες θεατές ΟΑΚΑ.

ΚΑΙΡΟΣ

Aίθριος σήμερα στην Αττική. H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα