back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εντός των ημερών οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για νέους

Διαβάστε επίσης

Eντός των επομένων ημερών, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για άνεργους νέους 18 – 29 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία, που θα υλοποιήσει η ΔΥΠΑ.

Η προκήρυξη της δράσης έχει ήδη αναρτηθεί σε ΦΕΚ και ο στόχος είναι να υπάρξουν έως 3.000 ωφελούμενοι, εκ των οποίων 1.800 γυναίκες.

Οι δικαιούχοι, θα λάβουν ως επιχορήγηση ποσό έως 14.800 ευρώ σε τρεις δόσεις, με την διάρκεια του προγράμματος να καθορίζεται στους 12 μήνες.

Πιο αναλυτικά:

– 1η δόση ύψους 4.000 ευρώ: Θα καταβάλλεται μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και σε κάθε περίπτωση κατόπιν της έκδοσης της Τροποποίησης της Απόφασης Ένταξης της πρότασης.

– 2η δόση ύψους 5.400 ευρώ: Θα καταβληθεί μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

– 3η δόση ύψους 5.400 ευρώ: Θα καταβληθεί μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης, κατόπιν επαλήθευσης της λειτουργίας για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

 

Μέσω της δράσης ενισχύονται άνεργοι για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που θα υιοθετήσουν άμεσα προηγμένες ψηφιακές πρακτικές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, (από τα κεντρικά γραφεία μέχρι τα εργοστάσια και από την αποθήκη μέχρι τη διανομή των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους).

Ο τομέας της ψηφιακής οικονομίας συμπεριλαμβάνει ενδεικτικά υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (σταθερή-κινητή-διαδικτυακή τηλεφωνία), υπηρεσίες Η/Υ, λογισμικό (συμβουλευτικές υπηρεσίες για εξοπλισμό και συμβουλευτικές υπηρεσίες για λογισμικό, εργασίες σε βάση δεδομένων, συντήρηση και επιδιόρθωση Η/Υ). Επίσης, περιλαμβάνει παροχή υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου, ευρυζωνικές υπηρεσίες, συστήματα αυτοματισμού γραφείου, εφαρμογές τηλεματικής, δορυφορικές υπηρεσίες, ψηφιακή τηλεόραση, παροχή λύσεων ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων, κατασκευή εξοπλισμού RFID, διαχείριση ηλεκτρονικών προμηθειών, ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικό επιχειρείν, τηλε-εκπαίδευση, σχεδιασμός ιστοσελίδων, ψηφιακές εκτυπώσεις και ψυχαγωγία με ψηφιακά μέσα.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι κατά την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης, όπως θα γίνει γνωστή από την ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), πρέπει σωρευτικά να εκπληρώνουν τις εξής προϋποθέσεις:

α. Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 18 έως 29 ετών (να έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος ηλικίας και να διανύουν το 30ο).

β. Να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης και να πληρούν το ηλικιακό κριτήριο κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

γ. Να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

δ. Να είναι Έλληνες πολίτες, ή πολίτες άλλου κράτους της ΕΕ, ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και εργασίας στη χώρα μας, ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής σε ισχύ, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

ε. Οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει, ή νόµιµα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Οι δυνητικοί δικαιούχοι επισυνάπτουν ηλεκτρονικά, κατά την αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση), το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης. Οι οµογενείς, ή οι πολίτες χωρών της ΕΕ προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση ως προς την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού της χώρας προέλευσης.

 

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα