13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Φαντάσου την Πόλη σου Αύριο!» – Ανοιχτή πρόσκληση από τον Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτή πρόσκληση από τον Δήμο Αθηναίων για κατάθεση εικαστικών προτάσεων με θέμα τις πόλεις του αύριο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων στις 31 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, γραφίστες, σκιτσογράφους, σχεδιαστές και άλλους δημιουργούς να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το πώς φαντάζονται την πόλη τους στο μέλλον!

Οι πόλεις αποτελούν πυκνωτές των μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα. Πώς φανταζόμαστε λοιπόν ότι θα εξελιχθεί το μέλλον; Με ποιους τρόπους μπορούν τα αστικά κέντρα να γίνουν πιο φιλόξενα, βιώσιμα και ενεργειακά αυτόνομα σε μια εποχή κλιματικής και περιβαλλοντικής κρίσης αλλά και υπερπληθυσμού; Μπορούν να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού με χωρικά εργαλεία; Ποιες είναι οι παρούσες δυνατότητες και οι μεγαλύτερες προκλήσεις ή περιορισμοί στην εμπειρία της πόλης για την τοπική κοινωνία;

Οι προτάσεις – ουτοπικές, δυστοπικές, υποθετικές, περιγραφικές, διερευνητικές, προκλητικές, κριτικές και αναστοχαστικές – που θα επιλεγούν από επιτροπή που θα συσταθεί από ειδικούς του χώρου των εικαστικών, της γραφιστικής και της αρχιτεκτονικής, θα παρουσιαστούν με τη μορφή αφισών σε υπαίθριο χώρο, στα stands κατά μήκος του πεζοδρόμου της Βασιλίσσης Όλγας. Η έκθεση η οποία θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αυτής της χρονιάς, θα λειτουργήσει ως ανοιχτό αρχείο, τεκμηριώνοντας συζητήσεις, ανταλλαγές και παρεμβάσεις προκειμένου να παραχθεί στη συνέχεια μια έντυπη έκδοση.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες προσκαλούνται να αποστείλουν τα έργα τους σε μορφή JPG/TIFF καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να καλούν στο 2103722082.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα λαβουν απάντηση σχετικά με την πορεία της πρότασής τους.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα