back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κρήτη: Θέμα χρόνου η σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον Γερμανών τουριστών

Διαβάστε επίσης

Θέμα χρόνου είναι η σύλληψη των δύο δραστών της επίθεσης εναντίον οικογένειας Γερμανών τουριστών στη Σκαλέτα Ρεθύμνου την περασμένη Παρασκευή. Οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησαν ήδη -μέσω δικηγόρου- με την Ασφάλεια, προκειμένου να παραδοθούν.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη θεοδωρικάκου, ο οποίος ζήτησε την «απόλυτη κινητοποίηση» της Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν το αγροτικό στο οποίο επέβαιναν οι δράστες προσέκρουσε στο όχημα στο οποίο επέβαινε οικογένεια τουριστών από την Γερμανία και δεν σταμάτησαν. Οι Γερμανοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο και ζήτησαν να ανταλλάξουν στοιχεία.

Η αντίδραση των δραστών ήταν να επιτεθούν στον συνοδηγό του οχήματος τον οποίο γρονθοκόπησαν ενώ έναν εξ αυτών κινήθηκε εναντίον μελών της οικογένειας κρατώντας μαχαίρι.

Οι τουρίστες επιβιβάστηκαν στο όχημα τους και επιχείρησαν να διαφύγουν. Τους καταδίωξαν ωστόσο οι δράστες οι οποίοι επιχείρησαν να τους συνθλίψουν μέσα στο όχημα, ανεβαίνοντας με το αγροτικό τους πάνω σε αυτό.

Κατάφεραν να σωθούν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων στο χωριό Πάνορμος, ενώ η αστυνομία δεν εμφανίστηκε παρά μόνο επικοινώνησε μαζί τους όταν έφτασαν τελικώς στο ξενοδοχείο τους.

Η οικογένεια των Γερμανών τουριστών μίλησε στην ΕΡΤ, δηλώνοντας πως περιμένουν ενημέρωση από τις αρχές για το θέμα.

«Ήταν σαν ταινία δράσης. Δεν μπορώ να περιγράψω καν πόσο τρομακτικό ήταν αυτό. Το να βλέπεις έναν άνθρωπο να έρχεται κατά πάνω σου με μαχαίρι. Έβλεπα την αδελφή μου να κλαίει και ενστικτωδώς προσπάθησα να την προστατέψω, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά όταν βλέπεις ένα μαχαίρι. Είναι σοκαριστικό», ανέφερε ο Κρις, το μέλος της οικογενείας που δέχτηκε το πρώτο χτύπημα.

«Περιμένω να συλληφθούν οι δύο δράστες που μας επιτέθηκαν, ειδικότερα ο συγκεκριμένος που μας επιτέθηκε με το μαχαίρι», συμπλήρωσε το δεύτερο θύμα σε ερώτηση που του έγινε για το πώς νιώθει για την ασφάλεια στο νησί.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα